Zoeken
 


De giftige stoffen in genetisch gemanipuleerde Soja!

Laatste wijziging: dinsdag 8 maart 2011 om 13:55, 2281 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 maart 2011

Wijdverbreide milieuvervuiling; vergiftiging en besmetting van de landbouw, ontelbare verwondingen, verminkingen en menselijke slachtoffers – deze en andere verschrikkelijke dingen zijn een resultaat van genetisch gemodificeerde gewassen en genetisch gemanipuleerde soja in het bijzonder.

In een recent nieuwsbericht op de Duitse televisie wordt melding gemaakt van massale vernietiging veroorzaakt door de verbouw van genetisch gemanipuleerde soja en waarschuwt consumenten dat de voedselketen meer vervuild is met genetisch gemanipuleerde producten dan je zou verwachten.

In Duitsland en door de hele Europese Unie (EU) moeten bij levensmiddelen die genetisch gemanipuleered bestanddelen bevatten hiervan melding worden gemaakt. Als gevolg hiervan liggen  er maar weinig genetisch gemanipuleerde producten in de winkelschappen, omdat als mensen worden gewaarschuwd voor hun aanwezigheid, de klanten deze producten niet kopen.
Maar wat veel mensen zich niet realiseren, zowel in Europa als in de V.S., is dat de gebruikelijke veestapel vaak wordt gevoerd met genetisch gemanipuleerde soja en mais, en dus uiteindelijk in de winkelschappen terecht komt als vlees, melk en eieren.

Maar de Duitse documentaire gaat verder, en brengt andere schade aan het licht, veroorzaakt door genetisch gemanipuleerde soja, waaronder verschillende gevallen van vergiftiging die zijn voorgekomen in gebieden waar genetisch gemanipuleerde soja wordt verbouwd.

Bron / Lees verder: educate-yourself.euVoeg toe aan: