Zoeken
 


Legerbaas wil militairen inzetten in Nederland

Laatste wijziging: zaterdag 19 februari 2011 om 15:24, 2643 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 19 februari 2011

AMSTERDAM - Militairen moeten bij terugkomst van een missie ook in eigen land worden ingezet. Dat zegt commandant der landstrijdkrachten Rob Bertholee in de interne defensiekrant Landmacht.

Volgens hem is de in Irak en Afghanistan opgedane praktijkervaring ook nuttig in de civiele maatschappij.

Generaal Bertholee ziet de teams die naar bermbommen speurden tijdens missies in eigen land ook als bomverkenner voor de politie. Ook zoekacties naar vermisten op wapens behoren tot de opties.

De onbemande verkenningsvliegtuigjes Raven zijn ook in Nederland nuttig, stelt Bertholee. "Voor een Raven, het onbemande vliegtuigje van de landmacht, maakt het niets uit of het boven Bergen, Groningen of Afghanistan vliegt."

Observeren

Daarnaast denkt Bertholee dat militairen met oorlogservaring kunnen worden ingezet om verdachte personen in de gaten te houden.

"De opdracht van een verkenner is: zien zonder gezien te worden. Met die vaardigheid kan je jezelf ook prima nuttig maken tijdens een observatieoperatie in Nederland."

Zichtbaar

Met de inzet van het leger in eigen land hoopt Bertholee militairen dichterbij het volk te brengen.

"Vaak is ons werk niet heel erg zichtbaar voor de bevolking. Dat is jammer, want ik heb ervaren dat mensen erg positief reageren als we met ze in contact komen."


Noot redactie:

Oke, het leger sommige taken laten uitvoeren of in bepaalde situaties helpen allemaal prima echter het is hier geen Afghanistan en ook geen oorlogsgebied. Wij zijn niet de vijand noch lid van al qaida. Olie heb ik hier ook niet. Als ik een vage vogel zie sla ik hem wel dood :-)Bron: nu.nl

Voeg toe aan: