Zoeken
 


Medicijnen verzwakken het afweersysteem van de mens

Laatste wijziging: zaterdag 12 februari 2011 om 12:30, 2350 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 12 februari 2011

Regelmatig verschijnt er nieuws op het gebied van gezondheid en homeopathie. Een selectie van de nieuwsberichten vind je hieronder. Ook nieuws vanuit de Stichting Hahnemann Homeopathie of de Homeopathie Academie Nederland is hier te vinden.

Medicijnen verzwakken het afweersysteem van de mens(22 december, 2010)
Geneesmiddelen kunnen helpen om ziektebeelden mee te bestrijden, maar dat neemt niet weg dat ze net als stress, luchtvervuiling, alcohol en gedenatureerd voedsel het immuunsysteem van iedere man en vrouw verzwakken zodat nieuwe ziekten kunnen toeslaan.
Medicijnen elimineren levensnoodzakelijke vitaminen en mineralen uit het lichaam. Geneesmiddelen die hier een zeer duidelijke rol in spelen zijn antibiotica, ontstekingsremmende producten, bloeddrukverlagers, cholesterolremmers, de pil en hormoon vervangende therapieën met chemische medicijnen.

Al deze geneesmiddelen zorgen voor een tekort aan vitaminen en mineralen die op hun beurt nieuwe gezondheidklachten kunnen veroorzaken. Antibiotica staan er voor bekend dat ze de darmflora ernstig beschadigen. Hetzelfde geldt voor chemische laxeermiddelen. De klassieke aspirine put de kaliumreserve van het lichaam uit, waardoor er teveel zuurvorming ontstaat met de daar aan gekoppelde spijsverteringsklachten. Alcohol liquideert alle zenuwbeschermende vitamine B reserves uit het menselijk lichaam.

Bronnen:
Ross Peltn, Ph.D., C.N., James B. La Valle, N.D., C.N.; Ernest B. Hawkins et Daniel L. Krinsky,
Drug-induced nutrient depletion handbook
Via: ABC Gezondheid

 Bron: klassiekehomeopathie.nl

Voeg toe aan: