Zoeken
 


Deze liefdesprikkels maken lichaam gezond

Laatste wijziging: dinsdag 8 februari 2011 om 19:26, 2542 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 februari 2011

Er kan nooit teveel geknuffeld en geliefkoosd worden. Dit is niet enkel voor je relatie een goede zaak, ook je mentale en fysieke gezondheid vaart er wel bij.

Knuffels
Knuffels geven je partner een zelfzeker en vertrouwelijk gevoel. Je relatie wordt er sterker door en je seksleven vaart er wel bij. Knuffels verhogen de oxytocine-waarden, heilzaam tegen stress en bloeddrukverlagend. Zo krijgen hartaandoeningen minder kans.

Handen vasthouden

Door iemands hand vast te nemen, verzacht je de pijn. Klaagt je liefste over hoofdpijn, hou zijn handje vast en geef een knuffel. Het kleine gebaar vormt ook een perfect tegengif bij angst of verdriet.

Kleine aanrakingen

Strelen door iemands haar, over de rug aaien, de nek masseren… ze geven je partner een speciaal gevoel. De huid is het grootste en meest gevoelige lichaamsorgaan door de vele zenuwuiteinden. Door deze aan te raken, krijgen de hersenen gelukkige signalen door.  Dit verhoogt het vertrouwen wat je optimistischer en gelukkiger maakt.

Verrassingen

Wedden dat je gezicht oplicht bij het lezen van een onverwachte liefdesboodschap? Zeker als je ze niet verwacht, maken blije boodschappen nog meer endorfines en gelukshormonen aan.Bron: happynews.nl

Voeg toe aan: