Zoeken
 


Kunstmatig geluk, De Nederlander aan de pillen!

Laatste wijziging: zaterdag 5 februari 2011 om 23:52, 2320 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 5 februari 2011

Vaak lees ik in nieuwsbladen of stukjes in de kranten dat wij Nederlanders in verhouding zo'n gelukkig volkje zijn.

Nu kan ik op klein dipjes na, meestal ook mijn geluk niet op en prijs ik iedere ochtend weer.

Weer een dag vol gelukkige momenten, je ziet het al onderweg naar de werkplek (mocht je die nog hebben) alle mensen zijn er vrolijk uit en gedragen zich uitermate vriendelijk naar elkaar.

We zijn onderweg allen heer in het verkeer (zowel man als vrouw) en heten daarna als het inmiddels tijdens het file rijden bijna licht is geworden, aangekomen op de werkplek onze collega's een goede morgen.

Eerst even lekker aan de koffie en beginnen maar.

Tussendoor nog even over de relatie, de kids, en de zoektocht naar het grotere huis aangezien de kids wel al wat groter worden. Natuurlijk was het weekje Centerparcs leuk maar de zomervakantie is natuurlijk het echte werk.

In de tussentijd zitten tussen al deze "happy shining people" (rem) zo'n 1 miljoen SSRI gebruikers.

Wat zegt u SSRI's? Ja dat zijn serotonine heropname remmers in het Nederlands vertaald. Een stofje dat in de meeste moderne antidepressiva voorkomt.

Serotonine is een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt in stemming en gemoed. Het vertraagd de prikkeloverdracht tussen de neurotransmitters, en remmen eveneens de heropname van noradrenaline en dopamine.

Veel voorgeschreven zijn o.a Seroxat, misschien wel de meest bekende met Paroxetine als werkzame stof, Prozac.Cipramil,Remeron, Anafranil en zo kan ik nog wel een tijdje vooruit.

Daarnaast hebben we bij benadering nog zo'n 1,8 miljoen Benzodiazepine gebruikers.

Wederom een middel om het leven wat minder akelig te ervaren. Beide middelen hebben op zijn minst gemeen dat het leven anders wordt ervaren dan door de persoon die zonder middelen door het leven gaat.

Nu heb ik het alleen over de via de dokter bij de apotheek te verkrijgen middelen waarvoor men zich niet hoeft te schamen.

Men heeft ze simpelweg nodig als medicijn en de dokter heeft ze trouwens voorgeschreven , wie spreekt je dan nog tegen.

Trouwens voor de dokter en psychiater ook een leuke business aangezien deze legale drugdealers door de artsenbezoekers vanuit farmaceutische hoek hier niet zelden een leuk douceurtje aan overhouden en hierdoor zelf vaak sterk worden beïnvloed in de keuze van voorschrijven. Ik durf zelf te beweren bijna helemaal als het voor de patiënt niet al te veel gevolgen heeft. Bijwerkingen hebben ze toch allemaal, laat die van de dokter dan maar het meest prettig zijn zal de medicijnman wellicht denken.

Zal ik het nu dan hebben over de stoffen die eveneens het leven draaglijk moeten maken voor vele andere medemensen, die niet geholpen door bovengenoemde stoffen hun toevlucht moet zoeken in frequente bezoeken aan de slijterijen of coffeeshops of zelf erger.

nee laat eigenlijk maar.

Kijk uw collega of kennis nog eens aan wanneer hij of zij zo enthousiast spreekt over het dagelijks leven en het zo schijnbaar moeiteloos allemaal lijkt te kunnen behappen.

Zou het kunnen? Bij die 2,8 miljoen behoren die via de apotheek "mothers little helper" (the rolling stones" slikken. Of zitten ze bij de laatst beschreven groep die het vaak aan het einde van de dag wat moeilijker krijgt en graag op tijd naar huis gaat een biertje te drinken of een jointje te roken. Altijd enkelvoud en verkleinwoord gebruiken is hier de code voor de aanduiding van het genotmiddel.

Ik weet niet zo zeker of ik al die journalisten en schrijvers voortaan nog zo serieus moet nemen met hun mooi weer verhalen over de gelukkige Nederlander. Over....... wacht eens, zij gebruiken natuurlijk ook!Bron: peterzijnblog

Voeg toe aan: