Zoeken
 


Utopia 2011

Laatste wijziging: dinsdag 4 januari 2011 om 15:32, 2217 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 4 januari 2011

Hallo lieve mensen,

Het jaar 2011, van verschillende mensen heb ik de vraag gekregen of ik ook de jaar voorspellingen doe.

Nu heb ik in de vorige column al verteld dat er voor 80% een Elfstedentocht komt. Al een aantal jaren heb ik een visioen over de aanstaande troonswisseling. Tijd is heel moeilijk om te bepalen voor een medium maar het beeld wordt steeds duidelijker en aan de hand daarvan zal het ook dichterbij zijn.

O, je wilt graag weten wat ik dan zie?

Ik publiceer niet mijn gehele visie maar laat ik het volgende vertellen: Ik zie Willem-Alexander salueren op de kade tijdens donker en miezerig weer, het weer kan ook aangeven dat de emoties zwaar zijn. Een marine fregat ligt te wachten en er staan hoog geplaatste mariniers om hem heen.

Vanaf dat moment is hij regerend staatshoofd.

Nu gaan we het even hebben over waarzeggerij, glazenbol kijken en in hoeverre het allemaal helderziend is.

Laten we eens als waarzegger naar de economie kijken, is het nodig dat ik mijn gidsen raadpleeg om te kijken naar welke idiote wereld we in beland zijn?

Of zal ik de waarheid kunnen vinden in de leugens die de bank commissarissen aan ons als waarheid vertellen?

Waarheden zie niet waarheden zijn omdat wij in onze maatschappij echt andere ervaringen hebben met de financiële stand van zaken.

Iedere waarzegger zou een leugenaar zijn als je een crisis niet zou kunnen voorzien. De in 2008 verschenen ellende of ommekeer op de markten zal zich voortzetten want alles wat er gebeurt  is gemaakt. Met name in de financiële wereld zal er nog veel veranderen soms met snelle passen en soms bijna onzichtbaar langzaam zodat de patronen die 2 jaar geleden zijn ingezet nu zichtbaar gaan worden.

Als waarzegger kun je zien met eigen ogen dat het de waarheid is dat de huizenmarkt vast zit, jonge mensen geen kans meer hebben op een huis en je veel moet verdienen om een huis te kunnen veroorloven. Huren is wel een optie zolang je de tijd neemt om te wachten op een goed huis.

Wie een huis heeft is gelukkig, je hebt onderdak en een veilige haven, koester dat.

Al eerder werd er geopperd om leegstaande kantoren om te bouwen tot woonruimten, dit zou een goede optie zijn om iedereen een goed huis te geven.

Waar meer vraag naar komt zijn de woningen om met een familie of met een groep mensen in te wonen, ieder met hun eigen vertrekken en gezamenlijke plaatsen waar je de saamhorigheid en verbondenheid van jouw micro samenleving kunt ervaren. Hierin speelt een grote rol dat er iemand altijd aanwezig is om op terug te vallen een soort huis bewaarder die zorgt voor een goede maaltijd en oppas voor de kinderen en die hiervoor betaald wordt door de andere bewoners die hun werk in de maatschappij doen. Nu gaan de kinderen naar de opvang waarvan je nog maar moet afwachten of het er veilig is en als je thuis komt maak je een snelle maaltijd klaar waar door de snelheid weinig aandacht en liefde in zit.

Maar als je samen met een groep in een familiehuis woont, kun je werken en thuis komen in een veilig huis waar je kinderen spelen of huiswerk maken en waar een met liefde voorbereidde maaltijd staat te wachten.

Of jij bent de huishoudster en weet dat wanneer jij voor een schoon en veilig huis zorgt, een maaltijd bereid met verse ingrediënten en aandacht en voor de kinderen een moederlijke oppas bent kan dit een heerlijke leven vervullende taak zijn terwijl de andere bewoners rustig kunnen gaan werken buiten het huis.

Dit soort huizen zullen de komende jaren meer ontstaan, nu alleen nog via particuliere projecten maar later ook door de regering aanbevolen.

Dit en andere aanbevelingen zullen van de regering komen, en daarbij lettend op het woord aanbevelingen   aan - beveling, eigenlijk zeggen we het netjes maar je moet het doen.

We leven in een land waar veel regels zijn, aan de ene kant heel goed dat er regels zijn maar het beperkt zo langzamerhand wel je eigen vrijheden.

Ik kan mijn huis niet roze verven en de kozijnen geel met blauwe dakpannen.

Ja, okee  het is alleen maar een voorbeeld.

Er zijn ook regels die weer ingevoerd zouden kunnen worden wat mij betreft.

Met name taal gebruik in bv de 2 de kamer en kleding in het huis dat ons als volk moet representeren.

We mogen best wel een mooie bescheiden vorm van etiquette hebben want dat geeft ons duidelijkheid en gepast gedrag. Juiste woorden kunnen schade aanbrengen als ze niet op de goede manier verteld worden. Maar als je op een nette manier vertelt dat je het ergens niet mee eens bent zal er beter worden geluisterd, nu hoor ik veel geschreeuw en felle woorden en grof taal gebruik.

Hoe kunnen wij van nieuwe Nederlanders verwachten dat ze onze inburgerings cursus gaan doen wanneer wij ingeburgerde Nederlanders het niet eens weten.

We vieren feesten waarvan we vaak niet eens de oorsprong van weten, maar vieren ze omdat het leuk en gezellig is.

Is het wel eens opgevallen dat vanuit andere culturen er echt feest gevierd wordt met een betekenis?

Zoals het Divali feest en het Suikerfeest na de ramadan? We vieren kerst met veel eten een gezellig huis maar wat vieren we ook al weer, en waarvoor eten we oliebollen?

Wij zouden best wel eens ons weer mogen verdiepen in onze mooie cultuur en haar rituelen en tradities.

Goed tot zover waarzeggen over de maatschappij.

 

Nu glazenbol kijken.

Een mooie bol, met daarin kleuren die je ogen laten schitteren van verwondering over de beelden die je ziet.  Bergen die de met sneeuw bestrooide toppen in het avond licht perzikroze doen oplichten en een stroom van schoon helder water wat door de groene bossen de weg naar de mensen vind. En de mensen die in harmonie met elkaar omgaan. Je kunt zien dat alles in balans is, er is een wereld van schoonheid en geen vervuiling, een liefdevolle harmonie heerst omdat mensen elkaar respecteren en elkaar alleen het beste gunnen.

Overal zijn dorpen en er is veiligheid en genoeg te eten voor ieder mens en dier.

Het groen wordt gerespecteerd en gekoesterd.

Helder schone lucht en kletterende watervallen vol schoon drinkater.

Is dit een glazenbol Utopia of een wensbeeld voor de toekomst die we zo graag zouden willen?

Eigenlijk is dit de manier waarop ik mensen uitleg hoe de eerste stappen van de hemel er zouden kunnen uitzien.

Maar als je nu eens voorstelt dat onze hemelbewoners, de engelen God en onze overleden voorvaderen en moeders ons vanaf buiten onze glazen bol konden bekijken en dat de aarde in een grote glazen bol haar spel van het leven uitvoert.

Neem nu even de tijd om dat voor je gezichtsveld te zien.......

Het universum, de grote glazen bol in het uitspansel van de sterren en de "zaklamp" die de verschillende hoeken van de bol zichtbaar maakt.

En jij als hemelbewoner kijkt samen met je mede hemelbewoners en God naar dit bolletje in de hemel,

Hoe ziet dat er uit?

(graag reacties, E-mail me )

En nu zit jij in die Glazen bol en je kijkt vanuit jou plekje op de aarde naar boven en overdag als er geen bewolking is zie je een prachtige blauwe hemel en s 'nachts zie je de sterretjes van goud maar niet die hemelbewoners die mee kijken wat jij allemaal uitvoert.

Hoe kun je ze niet zien?

Omdat wij niet meer beseffen dat ze er zijn maar soms als je in de donkere nacht naar buiten kijkt en een flikkerende ster ziet lijkt het alsof God zelf je even een knip oog geeft.

Zo langzamerhand krijgen we mogelijkheden om te kijken door de bol heen en zien wie er naar ons kijken en dan ervaren dat het helpers zijn die ons de weg wijzen waar wij de weg niet meer kunnen zien.

Net als een vogel die de weg van boven af beter kan bekijken dan jij op de grond waar we maar een klein stukje van de weg voor ons kunnen wen willen bekijken.

Als we de durf hebben om verder te zien kunnen we soms een weg zien met hobbels en strubbelingen maar niet dat het ons verder brengt dan de rechte weg die we hadden kunnen nemen.

Als je de hobbels bent over gekomen en geleid bent door je vogel naar rustig gebied kun je achter je kijken en zien dat de weg lang en zwaar was maar ook welke overwinningen je hebt gehaald en welke lessen je tot je hebt kunnen nemen.

Zo is het ook als je bij de hemelbewoners staat te kijken naar de kleine krioelende mensjes op hun plekje van de wereld. Hoe fijn het dan moet zijn om te zien wat je geleerd hebt en dat je van "bovenaf" kunt ervaren dat de grootste hobbels genomen zijn en de weg voor je beter wordt en steeds helderder van zicht wordt. Je kent de weg om even boven te kijken en erop te vertrouwen dat er altijd iemand mee kijkt.

Je kunt raad vragen en je kunt de weg samen bekijken en plannen maken welke afslag je neemt.

Als je zo nu en dan de tijd neemt om even met de hemelbewoners van boven af even te kijken naar de glazenbol waar we allemaal in wonen en leven, dan help je God en zijn assistenten om een wereld te maken waar wij gelukkig in kunnen zijn.

Wij allemaal, alle mensen en dieren van de aarde leven in harmonie met respect voorelkaar en genoeg te eten en te drinken en een van rotzooi opgeruimde aarde.

Kun je dit een beetje helder voor je zien?

Dan ben je Helderziend en weetje,  dat zijn we allemaal want ieder op zijn en haar eigen manier is helderziend en voelt aan welke speciale taak jij op aarde hebt aangenomen.

Waar je ook bent en wie je bent het is precies de bedoeling al lijkt het nog zo zwaar, gelukkig of vreemd jij bent op de juiste plek op de juiste tijd bij de juiste mensen.

Mijn taakje op aarde is misschien wel om jullie er op te attenderen dat wij niet alleen zijn en dat alles te weten niet gelukkig maakt maar dat wanneer je durft de bergen over te gaan er geluk wacht en een rijkdom aan wijsheid en kennis die nooit eindigt met groeien.

Vanmiddag was ik bezig met dit stukje en omdat er soms boodschappen komen via muziek of tv wil ik het volgende met jullie delen,

Tijdens dit schrijven zette ik het nieuws even aan, maar er was een herhaling van een interview met Herman Finkers en Paul Witteman op tv.

Ik raad jullie aan om dit bijvoorbeeld via programma gemist even te bekijken en te genieten hoe deze twee mensen een bijzonder gesprek voeren.

Kijk en luister naar een bijzonder mooi gesprek waar je heel veel van kunt leren, een gesprek die de schoonheid bevat waar Herman Finkers over spreekt. En de ook non-verbale reacties van Paul Witteman.

http://humortv.vara.nl/pa.343694.herman-finkers-over-liever-dan-geluk.html

http://www.hermanfinkers.nl

Ik wens jullie een mooie stap op de weg die leid naar nieuwe wegen naar boven en naar beneden maar altijd naar de juiste plek waar jij op dat moment een verschil kan maken om er een betere wereld van te maken.

Ik wens voor jullie een gezegende weg en weet dat er altijd een vogel voor jou uit vliegt om de weg te wijzen en als je goed luistert, vertelt hij je waar je even moet rusten en waar je een andere weg moet nemen omdat de weg daar meer begaanbaar is.

Liefdevolle groet

Klaske Goedhart*Lumeria

02-01-2011Bron: klaskie.web-log.nl

Voeg toe aan: