Zoeken
 


Morgen kan er weer een bank omvallen

Laatste wijziging: maandag 6 december 2010 om 10:19, 2079 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 6 december 2010

AMSTERDAM – De meerderheid van de Nederlandse banken is failliet en als we het bankensysteem niet fundamenteel wijzigen, kan er morgen zo weer een bank omvallen. Dat zegt Kilian Wawoe, auteur van het boek ‘Bonus’, in een interview met NUzakelijk.

Het boek van Kilian Wawoe, dat afgelopen woensdag officieel is gepresenteerd, is gebaseerd op zijn eigen ervaringen als HR-manager bij ABN Amro en zijn promotieonderzoek naar ‘ondernemend gedrag binnen de bankensector’.

Daarvoor stelde hij vragen aan bijna 1500 medewerkers van verschillende banken uit Nederland, India, Brazilië, Roemenië en de Verenigde Staten. Wawoe is vertrokken bij ABN Amro en werkt nu als adviseur en docent op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Over bonussen van bankiers is al zoveel gezegd. Wat zegt hij anders? “De discussie gaat vooral over de hoogte van bonussen. Geef hem een half miljoen in plaats van een miljoen. Ik heb voor mijn onderzoek gekeken naar alle niveaus binnen financiële instellingen en vastgesteld dat iedereen verkeerd gedrag vertoont als hij een bonus krijgt voorgehouden.”

Bron / Lees verder: Nu.nlVoeg toe aan: