Zoeken
 


Een indrukwekkend reïncarnatie-verhaal.

Laatste wijziging: donderdag 18 november 2010 om 12:58, 2274 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 18 november 2010

Ouders denken dat jongetje een geïncarneerde piloot is;
is deze jongen het bewijs zijn dat reïncarnatie bestaat?

Copyright © 2009, WJW-TV / 30 juni 2005
HIER het originele artikel.

vertaling © Ellen du Burck voor WantToKnow.nl/.be

Bijna zeven decennia geleden werd een 21-jarige Amerikaanse gevechtspiloot tijdens een missie boven de Pacific, neergeschoten door Japanse artillerie. De naam van deze piloot zou zijn vergeten, als de kleine, 6 jaar oude James Leiniger er niet zou zijn geweest. Heel wat mensen –inclusief degenen die de gevechtspiloot kenden- denken dat James deze piloot is, maar dan in gereïncarneerd in een nieuw lichaam.

De ouders van James, Andrea en Bruce Leininger, een hoogopgeleid en modern echtpaar, zeggen ‘dat het juist in hun leven zeer onwaarschijnlijk is dat een scenario als dit opduikt’. Maar na een tijdje raakten zij ervan overtuigd dat hun zoontje een eerder leven moest hebben gehad.
Van jongsaf aan wilde dit jongetje James met niets anders spelen, dan met vliegtuigjes, vertellen zijn ouders. Maar toen hij 2 was, kreeg hij regelmatig nachtmerries over de vliegtuigen waarvan hij zo hield… ‘Ik maakte hem wakker en hij was aan het schreeuwen’ vertelt Andrea. Ze vertelt dat wanneer ze hem vroeg waar hij over droomde hij zei: ‘Vliegtuig in brand, kleine man kan er niet uit’.

Waarheidscheck
Andrea vertelt dat haar moeder de eerste was die suggereerde dat James zich een eerder leven herinnerde. Aanvankelijk had Andrea haar twijfels. James keek alleen maar naar kinderprogramma’s en ze keken niet naar documentaires over de Tweede Wereldoorlog en praatten ook niet over militaire geschiedenis. Maar na een tijde begon Andrea zich af te vragen wat ze moest geloven.
Op een van de video’s gaat hij met een vliegtuig om alsof hij een preflight-check doet. Een andere keer, vertelt Andrea, had ik een speelgoedvliegtuigje voor hem gekocht en ik wees naar iets onder het vliegtuigje wat op een bom leek. James corrigeerde haar echter en zei dat het een ‘drop-tank’ was…

Daarna werden James z’n gewelddadige nachtmerries veel intenser, wel 3 of vier keer per week. Andrea’s moeder stelde voor om het werk van counseler en therapeute Carol Bowman te lezen, die gelooft dat doden soms herboren kunnen worden.

Met de begeleiding van Bowman, begonnen de ouders James aan te moedigen om zijn herinneringen te delen. het bijzondere was dat vrijwel meteen de nachtmerries minder frequent werden. Ook kon James steeds makkelijker over zijn schijnbare verleden praten, aldus Andrea. Bowman zegt uit haar ervaring, dat James op een leeftijd was dat vorige leven het makkelijkst op te halen zijn. ‘De lagen van ervaringen zijn nog niet cultureel geconditioneerd op deze leeftijd, dus de herinneringen kunnen makkelijker doordringen’, zegt Bowman.

Spoor van mysteries
Door de tijd heen, vertellen zijn ouders, openbaarden zich op deze manier buitengewone details over een eerder leven als gevechtspiloot, meestal tijdens de bedtijd, wanneer James een beetje soezerig was.

Ze vertelden dat James zei dat zijn vliegtuig geraakt was door Japans vuur en daardoor was gecrasht. James vertelde zijn vader dat hij een Corsair vloog en maakte op een gegeven moment melding van dit bijzondere feit: ‘Het was gebruikelijk dat ze altijd maar weer lekke banden kregen’. En dit is waar, historici en piloten zijn het erover eens dat de banden zwaar te lijden hadden tijdens de landing.
Maar dit is ng een feit dat je eenvoudig kunt terugvinden in boeken of op televisie. Maar Andrea vertelt ook dat James aan zijn vader ook de naam van de boot doorgaf waarvan hij opsteeg –Natoma- en de naam van degene die met toen hem meevloog – Jack Larson.

Na een intens onderzoek ontdekte zijn vader dat zowel de Natoma als Jack Larson echt zijn! De Natoma Bay was een klein vliegdekschip in de Pacific en Jack Larson woont in Arkansas. ‘Het was ongelooflijk’, zegt zijn vader. ‘Je zou mijn hersenen door mijn oren getrokken kunnen hebben. Ik kon het gewoon niet geloven’.

James 2 = James M. Huston Jr.?
Bruce, Jamies vader, werd helemaal geobsedeerd, struinde vervolgens ht Internet af, kamde allerlei militaire annalen uit en interviewde mannen die dienden aan boord van de Natoma Bay. Hij vertelt dat James zei dat hij neergeschoten was bij Iwo Jima.

James begon ook zijn tekeningen te ondertekenen met ‘James 3’. Bruce kwam snel te weten dat de enige piloot van het eskader die vermoord was op het eiland Iwo Jima, James M. Huston Jr was.
Bruce vertelt dat James ook zei dat zijn vliegtuig een directe aanval op de motor had overleefd. Ralph Clarbour, een achterschutter op een U.S. vliegtuig die vanaf de Natoma Bay opsteeg, vertelt dat zijn vliegtuig tijdens een aanval vlakbij Iwo Jima op 3 maart 1945, direct naast het vliegtuig vloog van het vliegtuig dat bestuurd werd door James M. Huston Jr. Clarbour vertelde dat hij zag dat Huston’s vliegtuig getroffen werd door luchtafweergeschut.

Waardevolle momenten

Bruce zegt dat hij nu gelooft dat zijn zoontje een vorig leven heeft gehad, waarin hij James M. Huston Jr was. Hij kwam terug omdat hij nog niet klaar was met ’iets’. De Leiningers schreven een brief over hun zoontje naar Huston’s zus, Anne Baroon; zij gelooft het ook. ‘Het jongetje was zo overtuigend in allerlei dingen waarvan het onmogelijk is dat hij dat zou kunnen weten’, zegt ze.

Maar professor Paul Kurtz van de Staatsuniversiteit van New York in Buffalo, die een organisatie leidt die onderzoek naar paranormale beweringen, zegt dat hij denkt dat de ouders zichzelf misleiden. ‘Ze zijn gefascineerd door het mysterie en hebben er een sprookje van gemaakt’, aldus Kurtz….

James levendige, vermeende herinneringen beginnen langzaam te vervagen nu hij ouder wordt – maar onder zijn kostbare bezittingen blijven twee cadeaus die hem door Barron werden gestuurd: een borstbeeld van George Washington en een model van een Corsair vliegtuig.
Deze zaten bij de persoonlijke spullen van James Huston die terug werden gestuurd ná de oorlog. ‘Het lijkt dat hij iets heeft ervaren dat niet uniek is, maar de manier waarop het zich openbaarde was erg verbazingwekkend’, zegt Bruce.

Op de vraag of het idee dat James wellicht iemand anders is geweest zijn gevoel of van zijn vrouw over hun zoon heeft veranderd antwoord hij: “‘Het heeft niets veranderd in hoe we denken. Ik kijk niet naar hem  met de gedachte dat het mijn zoon niet is.. Ik denk: ‘Dát is mijn zoon’”.

Deze reportage van FOX-nieuws geeft een mooi beeld van James verhaal.

 Bron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: