Zoeken
 


Seks, doe jij het nog 2 keer per dag?

Laatste wijziging: donderdag 4 november 2010 om 16:49, 3029 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 4 november 2010

Door Lilian Ferru.

 

Wat was het spannend die eerste periode. Al die vlinders in je buik en de opwinding voor het volgende afspraakje. Een uitgebreid bad, een vleugje parfum en je mooiste lingerie. Jij betoverend, hij onweerstaanbaar. Een romantisch dineetje, kaarslicht, en kletsen tot diep in de nacht. Uren en dagen hebben jullie elkaar verslonden. Hoelang is dat nu alweer geleden en wanneer was ook al weer de laatste keer?

De zomer is voorbij en daar zitten we dan gezellig op de bank, glimmend van de nachtcrème, bril op, dikke warme pyjama aan en de zapper binnen handbereik. Manlief snurkt door je favoriete programma heen. De arme schat heeft het ook zo druk met zijn carrière. Hij heeft niet eens tijd om te sporten. Dat schattige buikje begint nu toch wel een beetje onappetijtelijk te worden. En wat de seks betreft gaat het er ook niet bepaald stormachtig aan toe.

De hypotheek

Al is het in het begin ondenkbaar, bij elk stel treedt ooit gewenning op. Na de eerste twee jaar doen de stoppeltjes op zijn kin en de weerbarstige lok op zijn voorhoofd, je niet langer denken aan George Gloony. Je vindt eerder dat het tijd is voor de kapper. De magie is veranderd in realiteit en na het verstrijken van de jaren ken je elkaar door en door. De hypotheek, de zorg om de kinderen, en het ouder wordende lichaam doen de rest.

Strakke billen

We worden gebombardeerd met reclame van sexy meiden, met strakke billen en een platte buik. En dan al die spetters met hun sixpack en spierbundels. Wie seks wil moet fit en vitaal zijn, zo wordt ons voorgeschoteld. Moet je daarmee gaan concurreren, terwijl je favoriete broek nu ook al krap zit? Je voelt je niet bepaald het meest sensuele wezen op deze planeet en inderdaad: soms ben je liever lui dan moe. Toch zijn er genoeg redenen om van de bank af te komen en het liefdesnest in te duiken.

Seks is gezond

Dat je van seks goede zin krijgt, wisten we allang. Maar een vrijpartij doet nog meer wonderen. Seks is gezond. Iedereen die het wel eens gedaan heeft, weet dat je na afloop gloeit. Het lichaam stroomt, er is een betere doorbloeding en een verhoogde staat van emotioneel bewustzijn. Je voelt je geliefd en begeerd. Seks heeft een kalmerende werking en helpt tegen stress en depressie. Na de inspanning ben je gezond moe, waardoor je ook weer beter slaapt. Seks helpt tegen verkoudheid en allerlei kwaaltjes. Juist als je hoofdpijn hebt, is daadkracht vereist. Dat is het moment om je partner het bed mee in te slepen.

Knuffelhormoon

Door het orgasme schijn je nieuwe hersencellen aan te maken. Tijdens het vrijen komt Oxytocin vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het zorgt voor gelukzaligheid en een gevoel van verbondenheid. Een ander stofje is Prolactine, dat ziekten als Parkinson en Alzheimer afremt. En dan zijn er nog de Endorfines die het immuunsysteem stimuleren en pijn doet verminderen. Seks maakt dat je langer jong blijft. Wanneer het er onder de lakens stevig aan toe gaat, ben je bezig met een schoonmaakbeurt. Door te zweten worden de poriën wijder, wat heel doeltreffend is tegen cellulitis. De huid wordt elastischer dankzij de oestrogenen die vrijkomen. En er is meer goed nieuws. Seks is een goede cardiotraining, waarbij het hart honderd slagen extra per minuut maakt. Wie de sterren van de hemel vrijt loopt minder risico op een hartinfarct en verbruikt maar liefst 300 calorieën. Dat is te vergelijken met 45 minuten intensieve training in de sportschool. Seks is niet alleen de ideale work-out, door alle calorieën die je verbruikt val je ook nog eens gemakkelijk af.

Dwing jezelf tot geluk

Tijd dus voor meer actie. Wat kun je doen om jezelf tot geluk te dwingen? Eenderde van de mensen wijt het tekort aan bedprestaties aan vermoeidheid en een opgeblazen gevoel. Je kunt de seksuele eetlust bevorderen door wat simpele en kleine aanpassingen. Laat het witbrood en de aardappelen staan, want dat jaagt de bloedsuikerspiegel omhoog. Vervang dit door volkorenbrood en pasta, zodat je genoeg uithoudingsvermogen hebt om een nacht vol passie te doorstaan. In biefstuk, yoghurt, zalm en eieren zit veel ijzer. Dat heb je ook nodig. Vette vis, oesters en Omega 3 vetzuren doen je bloed sneller stromen en maakt de huid gevoeliger. Vermijd te veel koffie, suiker en zout, en zet ook geen uien en bonen op het menu.

Ook al zie je seks soms als een opgave, doorbreek de sleur. Erotiek heeft alles te maken met jezelf zijn. Ben spontaan en zie jezelf niet langer als te dik of te dun. Jij bent een sensueel wezen en dat alleen al maakt je aantrekkelijk. Seks gaat natuurlijk om meer dan sport en het uitwisselen van lichaamsvocht. Het gaat ook om intimiteit en dat begint met het vermogen om je in vertrouwen over te geven. Wie een stap verder wil dan het huis - tuin - en - keukennummertje kan zijn seksleven verrijken door meer diepgang te zoeken. Dan begint het voorspel met een omhelzing en een liefdevolle blik, in plaats van een duik naar de genitaliën. Maak de keuze om elkaar op een ander niveau weer opnieuw te ontdekken. Tover je slaapkamer om in een romantische en sfeervolle plek.

Ga met de ragebol door de spinnenwebben van je arena en blaas het stof van het nachtkastje. Zet zachte muziek op, brand kaarsjes en etherische olie. Breng jezelf in de juiste stemming. Verwen je lief met een massage, strijk met een druif langs zijn lippen of doop je vingers in een likeur. Doe eens iets geks. Prikkel de zintuigen en maak het libido wakker. Dankzij de feromonen zie je er straks weer stralend en onweerstaanbaar uit. En dan te bedenken dat een regelmatig seksleven je leven met maar liefst 10 jaar kan verlengen. Dat loont zich zeker de moeite.

Weetjes

Mannen die regelmatig vrijen hebben minder erectieproblemen.

Het liefdesspel heeft invloed op ademhaling, hartslag, bloedsomloop, klierafscheidingen en hersengolven.

Mannen worden opgewonden van een vrouw die geen remmingen kent.

Mannen denken dat ze als een pornoster moeten presteren.

Vrouwen begrijpen niet hoeveel invloed faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen op de mannelijke seksdrive heeft.

Vrouwen snappen niet waarom hij niet wil knuffelen na de seks.

Mannen denken dat vrouwen minder van seks houden.

Attentie: aquariusage.comBron: bovendien.com

Voeg toe aan: