Zoeken
 


Het gevoel van eigenwaarde

Laatste wijziging: maandag 1 november 2010 om 17:23, 2740 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 1 november 2010

Ik ben het waard om een gelukkig, blij, vrij en een succesvol mens te kunnen zijn! Ben jij dat ook of past de andere stelling meer bij jou: ik ben het niet ( helemaal ) waard om een gelukkig, vreugdevol, creatief, succesvol leven te leiden?

Bij de eerste stelling gaan de deuren naar een volmaakt, gelukkig en overvloedig leven voor je wijd open. Bij de tweede voelt het alsof de deuren nooit open zijn geweest en je de hele tijd tegen de muren aanloopt.

Bij de eerste stelling is je leven vol van ontdekkingen, zegeningen en kansen. Bij de tweede stelling voelt het leven als een behoorlijke straf, waar niets wil lukken, waar je je gedwongen voelt om één na de andere vervelende keuze in je leven te maken die eerlijk gezegd nog nooit tot echte verbetering heeft geleidt.

Wie bepaald welk leven je mag leiden: een leven vol succes of een leven vol ellende?

"There is only one person who determines whether or not you are going to attain the mastery of your soul in this life, it is you!"

Is het kosmisch bepaald, dat je in dit leven bij wijze van spreken door je handen en voeten gebonden zult zijn of dat je vanaf je geboorte in voorspoed en welvaart zult leven?

"There is no predestination in this world! We determine ourselves the outcome of our fate every day by our free will choices of what we do with our circumstances. And a circumstance is just another word for karma."

Ondanks het feit dat de omstandigheden van ons leven door de Kosmische Wet van Karma zijn bepaald, waar je profijt van je goede karma of de boetedoening van je slechte karma op je rekening mag nemen, de verantwoordelijkheid over de staat van je bewustzijn, de staat van je psychologie, je emotionele- en handelpatronen zal niemand van je weg nemen.

Voordat wij in het leven komen wordt de balans tussen karmische schulden en karmische verdiensten van iedere ziel nauwkeurig gerekend. Er wordt aan iedere ziel bekend gemaakt hoeveel procent van het negatieve karma ze in een nieuw leven hoort te dragen. Daar ligt vaak het antwoord op de vraag waarom één persoon in gelukkigere omstandigheden word geboren en de andere een zeer slechte start in het leven krijgt. Toch het bijzondere standpunt in het levensverhaal is niet het feit dat wij kansarm of kansrijk geboren zijn, maar onze persoonlijke kunde om het beste in ons leven te vermeerderen en het slechtste in ons leven te verkleinen. Het gaat eigenlijk om dat je in staat bent de schade van je negatieve karma te beperken.

"Basically we are all the same human beings with the same potential to be a good human being or a bad human being ... The important thing is to realize the positive side and try to increase that; realize the negative side and try to reduce. That's the way."

- Dalai Lama

Het is zeker niet makkelijk een nieuwe doorstart in het leven te gaan maken, nadat je verlies hebt geleden. Het is niet makkelijk om bij je positieven te blijven nadat je ontslagen bent, een ongeluk hebt gehad of nadat een familie drama heeft plaats gevonden. Toch is je verleden altijd achter de rug. Het leven staat niet stil, maar roept om de nieuwe uitdagingen...

Waar haal je de kracht vandaan om een positieve draai aan je leven te geven?

De kern van het levenssucces in alle tijden begint bij het persoonlijke gevoel van eigenwaarde. Als je voelt dat je het waard bent een beter leven te leiden, dan heb je veel meer kracht om de tegenvallers in je leven op te vangen. Het gevoel van eigenwaarde is de enige rede om uit de vicieuze cirkel van mislukkingen weg te stappen. Ben je het waard om succes, geluk, goed fortuin in je leven te ervaren, dan zijn de negatieve gebeurtenissen in je leven slechts van korte duur. Voel je jezelf van binnen het niet waard om geliefd, kern gezond, een succesvolle persoon te zijn, dan blijven tekortkomingen op alle gebieden je levenslang achtervolgen.

Het is belangrijk om te begrijpen, dat naast de Kosmische wet van Karma, de Kosmische Wet van de Vrije Wil de belangrijkste rol in ons leven speelt. Wij zijn de regisseurs van ons eigen verhaal, de auteursrechten liggen in onze handen.

"The best way to predict our future is to create it."

Letterlijk alles in ons levensdrama draait om het gevoel van eigenwaarde, over ons zelfbeeld, over het besef van wie wij werkelijk zijn. Het gevoel van eigenwaarde bepaald hoeveel je van jezelf houdt, hoe sterk je innerlijke kracht is, hoe waardevol je innerlijke inzichten zijn en hoe groot je unieke bijdrage in de samenleving is. Het gevoel van eigen waarde bepaald de interactie tussen jou en de buitenwereld. De uitwisseling van energie in alle vormen binnen de maatschappij (liefde, aandacht, geld, waardering, contacten) zijn op de onbeschreven wet van eigenwaarde tussen de mensen opgebouwd.

Hoe groter je gevoel van eigenwaarde is, des te meer energie je van de wereld ontvangt, en omgekeerd: hoe zwakker je gevoel van eigen waarde is, hoe meer energie je weg geeft des te minder krijg je er voor terug. De balans tussen het geven en het ontvangen rust op het middelpunt die in onze mensenwereld ‘het gevoel van eigenwaarde' heet.

Naast de tegenslagen in ons leven die door negatief karma in het verleden veroorzaakt zijn, genereren wij vrijwillig een heleboel tegenslagen die vanuit het zwakke gevoel van eigenwaarde voortkomen. Wat is de uitweg?

"All experiences on earth are to teach us the meaning of love. Everything that takes place for the education of the soul... is to teach it the meaning of love. Because love is the power that shakes the Universe and sounds the one pure tone that gives to every man the freedom to embrace his divine presence, his own divine plan."

Het negatieve karma balanceer je door de dienstbaarheid en onvoorwaardelijke liefde naar de mensen toe te laten stromen met wie jij wel of geen karma hebt. Je betaalt terug aan het leven in de vorm van liefde, respect, verdraagzaamheid, soms zelfopoffering dat je vroegere haat, woede, agressie en manipulatie uit je Boek des Levens wist. De karmische schulden verdwijnen nadat ze betaald zijn.

"Our prime purpose in this life is to help others. And if you can't help them, at least don't hurt them."

- Dalai Lama

Er is wel een groter probleem met het zwakke gevoel van eigenwaarde, dat het verstoorde balans tussen het geven en het ontvangen in je leven veroorzaakt. Door een laag gevoel van eigenwaarde na te houden, blijf je eeuwig in de schulden en tekortkomingen te zitten. Je recreëert de situaties steeds opnieuw waar je misbruikt wordt. De misbruik laat je zelf toe doordat je de bron van je eigen kracht niet kent of gewoon ontkent. De spirituele inzichten over onze Goddelijke afkomst en het geboorterecht die iedere ziel de toegang aan de Universele kosmische energie geeft is de belangrijke stap op weg naar versterking van het gevoel van eigen waarde.

"The whole reason for having a physical incarnation is that we can be perfected in this reincarnation to draw down the great perfection of God from higher realms and manifest it in our dimensions."

Wij zijn allemaal de zonen en dochters van Vader-Moeder God, Alpha en Omega. Deze Hogere Macht wordt ook de Kosmische Tai-Chi (goddelijke mannelijke-vrouwelijke polariteit) genoemd. Alpha en Omega hebben met hun allergrootste liefde de Goddelijke Vonk van Universeel Licht in ons geblazen. Ze staan ons alle levens bij om te kijken dat wij ons als Goddelijke wezens kunnen herkennen en of wij zo ook kunnen handelen.

Geen één ziel is kleiner in haar Kosmische Glorie gecreëerd dan de ander. Het enige verschil tussen avatar, adept en mahatma ( ‘grote ziel' in Sanskriet) en de doorsnee mens is het niveau van meesterschap, zelfbeheersing over eigen wereld van emoties, gedachten, woorden en daden.

Het minderwaardigheidscomplex is een illusie, een mentale blokkade, die wijzelf of anderen op onze ziel opgelegd hebben. De mens is geboren om in volle glorie, kracht, wijsheid, liefde en succes in het leven te staan. Het leven is geen straf maar een eindeloze ‘kansenbakkerij', waar wij steeds mooiere, diepere, gelukkigere manieren van leven gaan ontdekken. De sleutel tot succes ligt in het gezonde (niet boven mate geblazen) gevoel van eigenwaarde. Dit gevoel vindt zijn sterke basis in onze Goddelijke realiteit. Het is je geboorterecht om een vrij, gelukkig, succesvol, vreugdevol en liefdevol leven te mogen leiden. Laat de Goddelijke Vonk van het Universele Licht in je in alle vrijheid zijn machtige energie uitstralen!

"In the fullness of the Mind of Christ and the mind of God there is only abundance of God's Light. Let the power of transmutation free you forever from all discord that has ever manifested in your world!"

Ongeacht de verschillende levensloop blijven wij allemaal ons leven zelf besturen. De sleutel tot succes ligt in onze handen.

Wij besturen ons leven vanuit de geestelijke kerncentrale, waar het geheime kamer van het hart de belangrijkste plaats in ons wezen is. Binnen in je hart ben je gebonden met het gehele Universum, met spirituele dimensies van het licht en met de fysieke dimensie van deze materiele wereld. Hier is de plaats van spirituele alchemie, de plaats waar je ‘onedele' gedachtepatronen van je lagere, menselijke zelf in de ‘edele' overtuigingen van het krachtige kosmische wezen, die jij in werkelijkheid bent, omgevormd kunnen zijn.

Hier, binnen in de geheime kamer van je hart, is de plek waar jij de illusie van je minderwaardigheid in de Glorie van Almachtigheid in je mag om te zetten.

"Each day is an opportunity for the soul to attain an element of her eternal mastery. You do not pass in one moment from the human octave to the divine, but step by step you climb wisdom's golden stairs."

 Bron: novosite.nl

Voeg toe aan: