Zoeken
 


Logica in het Periodiek Systeem verklaard

Laatste wijziging: maandag 27 september 2010 om 09:15, 1913 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 27 september 2010

Het periodiek systeem van de elementen, waarvoor de Russische scheikundige Dimitri Mendeljev al in 1869 de basis legde, vormt slechts een beschrijving van alle bekende atoomsoorten. Nu, bijna anderhalve eeuw later, hebben we met de gepaarde-elektronenbollentheorie van Dr. Johan Oldenkamp ook eindelijk een wetenschappelijke verklaring voor de wijze waarop de elektronen zich in schillen opbouwen rondom de atoomkernen. Deze theorie verklaart niet alleen op zeer eenvoudige wijze alle chemische verschijnselen, ook biedt het een logische verklaring voor alle magnetische verschijnselen. De gepaarde elektronenbollentheorie staat in eenvoudige (Nederlandstalige) woorden beschreven in het boekje getiteld ‘Opposites attract' dat via onderstaande link gratis gelezen of uitgeprint kan worden.

 http://www.pateo.nl/PDF/OppositesAttract.pdf

Tot 2008 was Dr. Oldenkamp werkzaam als Lector aan de Stenden Hogeschool. Als onafhankelijk wetenschapper laat hij sindsdien zien dat wetenschap eigenlijk heel eenvoudig is, zodra we het echt gaan begrijpen. Daartoe heeft hij inmiddels een kleine twintig populair-wetenschappelijke boeken geschreven. Meer over zijn werk is te vinden op Pateo.nl.

 Bron: pateo.nl

Voeg toe aan: