Zoeken
 


Het roken van marihuana verzacht pijn

Laatste wijziging: dinsdag 31 augustus 2010 om 10:50, 1737 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 31 augustus 2010

Een nieuw Canadees onderzoek heeft beweerd dat het roken van marihuana helpt bij het verlichten van pijn maar het niveau van de verlichting varieert echter van persoon tot persoon.

Er zijn veel mensen die leven met chronische neuropathische of zenuwpijn als gevolg van het niet goed functioneren van hun zenuwstelsel en voor hen zijn weinig behandelingen en medicatie opties met gevarieerde werkzaamheidniveaus beschikbaar. Daarnaast gaat bij die paar bijna elke behandeling gepaard met een of andere bijwerking.

Het onderzoek, dat gebaseerd is op de analyse van de pijnstillende werking in verband met het roken van cannabis, werd geleidt door dr. Mark Ware en collega's aan de McGill University.

Bij het onderzoek, dat vandaag gepubliceerd is in het Canadian Medical Association Journal, waren meer dan 21 mensen betrokken die leven met neuropathische pijn.

Geacht de eerste ambulante klinische proef te zijn met het roken van cannabis heeft het onderzoek gerapporteerd drie verschillende THC niveaus, 2,5%, 6% en 9,4%, te hebben gebruikt, in aanvulling met een 0% THC placebo.

"Wij ontdekten dat 25 mg cannabis met 9,4% THC, driemaal daags gedurende vijf dagen als een enkele gerookte inhalatie toegediend, aanzienlijk de gemiddelde intensiteit van de pijn vermindert vergeleken met een 0%THC cannabis placebo bij volwassen patiënten met chronische posttraumatische / post chirurgische neuropathische pijn", concludeerden de onderzoekers.

Door, Jayden Roberts.

Originele bron: topnews.usBron: zaplog.nl

Voeg toe aan: