Zoeken
 


Huisdieren zijn goed voor je gezondheid

Laatste wijziging: maandag 16 augustus 2010 om 08:58, 1728 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 augustus 2010

Huisdieren zijn niet alleen leuke speelkameraadjes. Wist je dat ze ook uitstekend zijn voor onze gezondheid? Vooral katten en honden. Ze zijn goed voor lichaam én geest!


1) Aaien is gezond! Het is zo ontspannend dat het de stressgerelateerde hormonen in je bloed tegengaat. Heb je een kat in huis en aai je het diertje vaak? Je bloeddruk en de kans op hart- en vaatziekten daalt daardoor aanzienlijk.

2) Wil je niet alleen fit zijn in je hoofd, maar ook een goede conditie hebben? Neem dan een hond in huis. Door de wandelingen met je hond krijg je extra beweging, en dat houdt je lichaam in vorm. Ook je geest ontspant door regelmatig een blokje om te gaan met je huisdier.

3) Huisdieren maken je socialer. Door met de hond te wandelen, vergroot je de kans op sociale contacten. Vooral dan met andere hondenliefhebbers. Sociale contacten zijn ongetwijfeld goed voor je welzijn.

4) Wie wat ouder wordt, kan last krijgen van het legenestsyndroom. Voor wie moet je zorgen nu je kinderen het huis uit zijn? Met een huisdier bezig zijn, vult die leegte tot op zekere hoogte op en geeft je het gevoel dat je nodig bent.

5) Ook voor kinderen is het goed om een huisdier te hebben. Ze leren voor iemand te zorgen en hebben aan hun hond of kat een trouwe vriend. Kinderen praten soms makkelijker met hun huisdier en kunnen op die manier hun hart luchten.

6) Zelfs voor je relatie is een huisdier een voordeel. Het schept een band tussen jou en je partner, je hebt samen iets om over te praten of om voor te zorgen.

bron: MF

Attentie: aquariusage.com
Bron: zita.be

Voeg toe aan: