Zoeken
 


Britse historicus ontcijfert Plato code

Laatste wijziging: maandag 12 juli 2010 om 12:15, 3035 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 12 juli 2010

Een Britse wetenschapshistoricus in Manchester beweert dat hij geheime boodschappen heeft ontcijferd in de oude geschriften van Plato. Volgens Dr Jay Kennedy gebruikte de filosoof Griekse toonladders waarmee hij zijn werken een muzikale structuur gaf.

Het bestaan van een zogenaamde ‘Plato code’ was al lang omstreden. Kennedy denkt dat hij met het ontrafelen van de verborgen boodschappen een nieuw licht heeft geworpen op het ontstaan van de wetenschap, wiskunde, muziek en filosofie.

Het regelmatige patroon van symbolen dat Plato in zijn werk gebruikte, was afkomstig van de oude volgelingen van Pythagoras. “Plato en de Grieken geloofden dat muziek de sleutel was tot de wiskunde en de kosmos”, aldus Kennedy.

Plato had een goede reden om verborgen codes te gebruiken in zijn werk. De opvattingen van de filosoof strookten namelijk niet met de algemeen aanvaarde visie. Plato en de andere volgelingen  van Pythagoras wilden de Olympische goden vervangen door wetenschap en wiskunde. En dat waren gevaarlijke denkbeelden. Daarom verborg Plato de boodschappen die hij echt wilde overbrengen met een code.Bron: parakalo.wordpress.com

Voeg toe aan: