Zoeken
 


Werkloze moet overal solliciteren

Laatste wijziging: woensdag 7 juli 2010 om 13:05, 2232 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 7 juli 2010

AMSTERDAM - Uitkeringsinstantie UWV gaat langdurig werklozen dwingen te solliciteren op een baan die fors onder hun niveau ligt. Dat schrijft het Nederlands Dagblad woensdag.

De instantie mag langdurig werklozen al sinds 1 juli vorig jaar verplichten te solliciteren op een baan onder het niveau van hun vorige baan of opleiding, maar vanwege de crisis maakte het UWV daar nog geen gebruik van.

"Nu de ergste crisis achter de rug lijkt, gaan we ons meer richten op mensen die langer dan een jaar werkloos zijn", zegt een woordvoerder.

Door de grote toestroom van werklozen zou de instantie daar nog niet aan zijn toegekomen.

Bron / Lees verder: Nu.nl

Noot redactie:

Deze dwang brengt alleen maar meer situaties met zich mee. Mensen dwingen om onder hun niveau te gaan werken c.q. werk te doen wat mensen helemaal niet leuk vinden dat gaat niet werken. Het zal alleen maar meer negatieve aspecten met zich mee brengen. De stress, iritatie, het onderuit halen van het bedrijfssfeer noem maar op. Dat wordt weer een verhoging van het ziekenfonds :-)

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: