Zoeken
 


De kunst om vrij te zijn

Laatste wijziging: woensdag 9 juni 2010 om 09:49, 2187 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 9 juni 2010

Onze leven op aarde is een leerschool, de plaats waar wij geboren zijn is een klaslokaal, onze familie, zielskameraden en karmische partners zijn onze klasgenoten en de wijze leraar in de klas is onze eigen Hogere Zelf. Ons karmische lot bepaalt waar wij geboren zullen worden en hoe vriendelijk onze leeromgeving mag zijn. Dit is een deel van het leven waar wij geen vrije wil op kunnen uitoefenen.

Iedere ziel is geboren met bepaalde karmische beperkingen die zich als een noodlot in het leven gaan manifesteren. Ondanks het feit dat onze leeromgeving niet altijd zo fijn en hartverwarmend naar ons toe gericht is, hebben wij altijd de keus iedere moeilijke situatie als een leerstof te beschouwen, de werkelijke inhoud daarvan te analyseren en proberen er achter te komen welke les daarin schuilt. Het ligt wel aan ons hoe snel wij de beste oplossing, de beste houding, de beste visie in iedere moeilijke situatie verkrijgen.

Hoe hoger onze prestaties op de levensschool zullen zijn en hoe snel wij onze lessen gaan leren, hangt van onze vrije wil af.

"The whole creation rests upon two things: those things you can change which is your free will and those things you cannot change which is the Cosmic Law. Know the difference and accept them both."

Meeste mensen voelen zich gevangen in het net van hun eigen karma. Karma is niks anders dan de Kosmische wet van gevolgen van eigen vrije keuzes die wij eerder hebben gemaakt. Iedere keus heeft negatief of positief effect op onze medemens, zo creëer je eigen karma met een ‘ plus' of met een ‘ min'- teken. Als jij de Kosmische Wet van Karma begrijpt, ben jij in staat je eigen leven een positieve wenteling te geven. Impulsieve handelingen zijn slechte raadgevers. Tel tot 10 als je antwoord aan de ander wilt geven. Op het moment dat je in staat bent je directe reactie in de moeilijke situatie uit te stellen, begin je een schepper van je eigen leven te worden. Je persoonlijke vrijheid wordt groter naarmate je negatieve karma gebalanceerd wordt en uiteindelijk helemaal verdwijnt.

Het is belangrijk om je negatieve karma te transmuteren, maar het is nog belangrijker geen negatieve karma bij te maken. De eindeloze cirkel van negatieve karma kan wel gebroken worden door wijs en verantwoord met de Kosmische Wet van Karma om te gaan. In het grote deel wordt negatieve karma door onze emotionele impulsen gecreëerd, die achter onze gedachten, woorden en daden zitten. Streef naar het moment wanneer je in staat bent iedere situatie eerst te observeren en te analyseren voordat jouw emotionele reactie los komt. Eigen emotionele reacties onder controle hebben is een kunst van het leven die je de weg opent om vrij van negatieve karma te zijn. Als een karma-vrije mens ben je in staat een echte 'paradijs' van je leven te maken.

"Be grateful that you are here for you have the opportunity to transcend your past and to create your own future."

De Kosmische Wet van Karma is de belangrijkste wet van de fysieke wereld, die voor alle mensen in reïncarnatie, ongeacht of ze wel of niet bewust van zijn, geldt. Bestudeer deze Kosmische Wet, leef er na en je komt er wel achter hoe je met de stroom van het Leven mee kunt zwemmen in plaats van al je levensenergie uit te geven door continu tegen de stroom in te gaan! Creëer een positief karma bij iedere stap zonder omkijk en het leven zal met haar zonnige kant naar je toe draaien. Leef volgens de Gouden Regel: ga met anderen om zoals je wilt dat anderen met jou omgaan. Dit is het beste recept om vrij van negatief karma door het leven te gaan! Zie in het ander iets wat wel goed is in plaats van altijd je oordeel over hem uit te spreken. Door zo min mogelijk mensen te oordelen creëer je een levensstijl wanneer iedereen jou ook in eigen waarde laat. Hoe wij anderen behandelen, zo worden wij ook door hen behandeld. De Kosmische Wet van Karma werkt exact als een apotheker: je krijgt niet meer en niet minder geluk in het leven dan jij hebt besteld. Verdien je vrijheid door niemand voortaan te beperken met je overtuigingen, je woorden en je gedachten. Beperk vooral jezelf niet, want wij zijn geschapen om vrij en gelukkig te zijn!

"The greatest enemy of fulfilling your fiery destiny in this life is your own self limitation."

 

 Bron: spiritueleweg

Voeg toe aan: