Zoeken
 


De dag waarop het electriciteitsnet voorgoed uitvalt

Laatste wijziging: woensdag 2 juni 2010 om 11:12, 3868 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 2 juni 2010

Het wereldwijde electriciteitsnet is veel kwetsbaarder dan menigeen denkt en kan binnen zeer korte tijd door zowel natuurlijke als door mensen veroorzaakte factoren permanent worden uitgeschakeld. Of het nu een enorme zonnevlam (Coronal Mass Ejection, of CME) of een oorlog (EMP-aanval) is - beide oorzaken zullen leiden tot het volledig instorten van de hele menselijke beschaving.

Oorlog en EMP aanval

T-min 7 dagen
Legermajoor Tom Calhoun voert een test uit met een Electromagnetische Puls (EMP) generator. Op basis van diverse studies wordt verwacht dat een sterkte van 30-80 kV/m nodig is om voertuigen zoals auto's uit te schakelen. Calhouns team begint de test met een sterkte van slechts 5 kV/m.
 
De majoor rijdt met een gloednieuwe Toyota Prius door de door de generator gecreëerde EMP-puls, waarop het dashboard onmiddellijk op zwart gaat en de auto langzaam tot stilstand komt.
 
'Dat is wat er gebeurt als er steeds kleinere microchips en electronische circuits worden gebruikt,' is Calhouns conclusie. 'Bedenk dan eens dat ons hele land afhankelijk is gemaakt van computers - onze energievoorziening, álles. En we hebben geen reservesysteem.'
 
T-min 3 dagen
Nadat er al ruim een half jaar geen loon meer wordt uitgebetaald verspreidt de opstand in Iran zich over het hele land. Honderdduizenden arbeiders gaan de straten van Teheran op en worden vergezeld door deserterende militairen van de Revolutionaire Garde. De Iraanse leiders komen in een spoedzitting bijeen en overleggen wat voor mogelijkheden ze nog hebben om het land in hun macht te houden. Ze besluiten tot een wanhoopsactie...
 
T-min 2 dagen
In de loop van de ochtend wordt de Israëlische stad Haifa opgeschrikt door een zware explosie waarbij meer dan 100 mensen omkomen. Aanvankelijk doen regeringsofficials het incident af als de zoveelste Palestijnse terreuraanslag. De politie onderzoekt de explosie en ondervraagt ooggetuigen wat er werkelijk gebeurd is. Enkele uren later geeft de regering toe dat de explosie het gevolg is van een raketaanval met een in Syrië gemaakte Iraanse Fajr-3 raket, die door de Islamitische terreurgroep Hezbollah vanuit Zuid Libanon is afgevuurd. De Israëlische strijdkrachten worden gemobiliseerd. 's Avonds valt een onbemand Hezbollah vliegtuigje een Israëlisch marineschip voor de kust van de Libanese hoofdstad Beirut aan.
 
T-min 1 dag
Israël lanceert een tegenaanval op Hezbollah in Libanon. Hezbollah vuurt vervolgens talloze raketten af op Israëlische vliegvelden en steden. Een Scud-raket raakt de kernreactor bij Dimona, waardoor deze stilgelegd en geëvacueerd moet worden. De Scud blijkt gelanceerd te zijn in Syrië. Als vergelding voert Israël een kernaanval uit op zowel Damascus als Beirut. Beide steden worden vrijwel geheel vernietigd.
 
T-Uur U
Op een boulevard langs de Atlantische Oceaan in New York genieten gezinnen van het mooie weer. Plotseling zien velen een eigenaardig verschijnsel in de lucht. 'Kijk eens naar die grote lichtflits, mammie!' roept een klein jongetje tegen zijn moeder. 'Dat is vreemd,' reageert deze. 'Het vuurwerk zou pas morgenavond worden afgestoken. En het lijkt zo ver weg.'
 
De vader van het jongetje staat op een parkeerplaats en wil net zijn vrouw en zoontje bellen dat hij eraan komt, als zijn mobieltje er plotseling mee stopt. 'Lekker, ik heb hem gisteren nog opgeladen!' moppert hij.  
 
Langzaam dringt het tot de mensen door dat het ineens akelig stil geworden is in de stad. Ze kijken verbaasd om zich heen en zien dat verkeerslichten zijn uitgevallen, auto's tot stilstand zijn gekomen en het geluid van radio en tv's uit winkels en café's is verstomd. Sommigen op de boulevard, waar geen auto's rijden, denken dat het om een stroomstoring gaat. 'Ze zullen het zo wel weer hersteld hebben,' stellen ze elkaar gerust.
 
T-plus 15 minuten
Verstandige zendamateurs, die hun apparatuur tegen een EMP hebben beschermd, rapporteren elkaar dat in heel Amerika en Canada de stroom is uitgevallen. Al snel komen ze eensgezind tot de conclusie dat er op grote hoogte in de atmofeer een kernbom ontploft is, en de daarop volgende Electromagnetische Puls het totale electriciteitsnet heeft verwoest. Waarschijnlijk is het een wraakactie van het met Israël in oorlog geraakte Iran, dat een raket met nucleaire lading vanaf een vrachtschip voor de kust van Amerika heeft gelanceerd.
 
T-plus 20 minuten
Het 'militair-industriële complex' van de grootmachten voert vanaf satellieten in omloop rond de Aarde over de hele wereld vergelijkbare kernaanvallen op elkaar uit, om zo te voorkomen dat geen enkel land een strategisch voordeel op de rest zal houden. Het gevolg is dat de hele wereld binnen zeer korte tijd volledig en permanent zonder stroom komt te zitten.
 
Zonne-uitbarsting
Naast een kernwapen kan ook de zon verantwoordelijk zijn voor een dergelijke verwoestende Electromagnetische Puls. Bij een krachtige zonne-uitbarsting -een zogenaamde Coronal Mass Ejection- kan het electromagnetische veld van de Aarde ernstig verstoord worden. De optredende electrische en magnetische velden zorgen voor plotselinge stroompieken in het electriciteitsnetwerk, waardoor stroomgeneratoren ernstig beschadigd of vernietigd worden.
 
Een naar verhouding geringe zonne-uitbarsting en kleine geomagnetische storm zorgde in maart 1989 voor het urenlang uitvallen van de stroom in het Noordoosten van de VS en oostelijk Canada. Dat incident was echter nog niets vergeleken met de gebeurtenissen in 1859, toen een zwaardere zonnestorm de nachtelijke hemel felrood, groen en paars deed oplichten, waardoor telegraafsystemen wereldwijd beschadigd en van slag raakten. Telegrafisten kregen plotselinge electrische schokken, telegraafpapier vloog spontaan in brand, en zelfs na het uitschakelen van de batterijen konden er nog berichten worden verstuurd, omdat de draden door de electromagnetische storm uit de ruimte onder spanning bleven staan.
 
Als zo'n uitbarsting zich in onze tijd zou voordoen zouden de gevolgen voor de van electriciteit afhankelijk geworden mensheid ronduit catastrofaal zijn. Hoe groot is de kans dat we daar op korte termijn mee te maken kunnen gaan krijgen?
 
De waarnemingen van wetenschappers van over de hele wereld zijn in dat opzicht buitengewoon verontrustend:
 
* De zon is -behoudens de recente ongekende 'stilte' periode- in 8000 jaar niet zo actief geweest als tijdens de laatste decennia.
* Het magnetische veld van de Zon, dat de Aarde deels beschermd tegen gevaarlijke kosmische straling, is met 25% afgenomen. Ons eigen magnetische veld is in de afgelopen eeuw met 10% afgenomen, wat ons nog minder bescherming biedt.
* In ons zonnestelsel is een toename van 300% galactische stof waargenomen.
* De 'groene gloed' van Venus is 2500% sterker geworden.
* Op Mars neemt zowel het aantal wolken als het ozonpercentage snel toe.
* De plasmastromen op Jupiter laten toenemende activiteit zien (onlangs verdween er zelfs een complete 'band' van de planeet). Op de Jupitermaan Io gebeurt hetzelfde; daar is de plasmastroom 200% sterker geworden en de Ionosfeer 1000% hoger.
* Jupitermaan Ganymedes is 200% helderder geworden; ook de maan Europa is veel helderder dan astronomen hadden verwacht.
* De dichtheid van de plasmastroom op Saturnus is 1000% toegenomen, en op de polen van de planeet zijn de afgelopen jaren voor het eerst aurorae (poollichten) waargenomen.
* Uranus, altijd een 'stille' planeet, vertoont sinds 1999 enorme stormen, en was in 2004 al een stuk helderder dan in 1999.
* Neptunus is, gebaseerd op observaties uit de periode 1996-2002, in het nabije-infrarode spectrum 40% helderder geworden.
* Zelfs op de verre planeet Pluto (alhoewel officieel geen planeet meer) is de druk in de atmosfeer met 300% toegenomen.
 
Het moge duidelijk zijn dat deze 'global warming' verschijnselen op de andere planeten in ons zonnestelsel niet het gevolg zijn van bijvoorbeeld ('te veel') autorijden, of het verbranden van fossiele brandstoffen in het algemeen, zoals milieuorganisaties en met name linkse politici u willen doen geloven. Bovenstaande waarnemingen geven wetenschappers dan ook voldoende redenen om te geloven dat ook onze eigen planeet waarschijnlijk hevige gevolgen zal ondervinden van de grote veranderingen en verstoringen in het zonnestelsel.
 
Probleem is echter dat dit volkomen indruist tegen de 'maakbaarheid' van de samenleving, waar het linkse /socialistische deel van het politieke spectrum zo heilig in gelooft. In hun naieve ogen is het 'dus' veel veiliger om vast te houden aan de volkomen zinloze en bovendien miljarden verspillende drogreden dat door Co2 reductie en het neerzetten van windmolentjes de veranderingen in het klimaat kunnen worden tegengehouden (en natuurlijk levert dit de nodige miljarden op door torenhoge milieubelastingen en dito accijnzen).

Bruine Dwergster?
Volgens sommige, niet officieel erkende theoriën zou een bruine dwergster met een enkele malen grotere massa dan Jupiter de schuldige zijn van alle verstoringen in het Zonnestelsel. De in april 2010 op Mount Graham (Arizona, VS) in gebruik genomen LUCIFER telescoop (Large binocular telescope near-infrared Utility with Camera and Integral Field Unit for Extragalactic Research) is 's wereld grootste in zijn soort en is in een staat een dergelijke bruine dwergster, die alleen in het nabije-infraroodspectrum te zien is, te traceren.
 
Daniel Stolte, wetenschappelijk auteur aan de Universiteit van Arizona, heeft recent diverse relevante artikelen over dit onderwerp geschreven. Volgens hem zijn wetenschappers en onderzoekers zich niet bewust van het feit dat een bruine dwergster binnen afzienbare tijd in de buurt van het zonnestelsel zou kunnen komen.
 
 
 
Andrew Lloyd zou op zijn website darkstar1 echter bewijs leveren voor deze theorie - bewijs, dat krampachtig door de officiële authoriteiten voor het grote publiek verborgen zou worden gehouden. Op projectcamelotportal.com is een gesprek te zien tussen Andrew Lloyd en Kerry Cassidy over mogelijke aanwijzingen voor een nabij het zonnestelsel komende bruine dwergster.

Wat de reden is ook voor alle klimaatveranderingen op Aarde, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Pluto -het feit dat u autorijdt, een bruine dwergster of iets anders- de vraag is natuurlijk hoe lang -of juist kort- het nog duurt voordat de lont in het kruidvat van het Midden Oosten wordt gestoken, en een grote oorlog met waarschijnlijk desastreuze gevolgen voor de hele wereld zal losbarsten. Daarnaast zijn onze planeet en onze maatschappij zoals we al eerder konstateerden extreem kwetsbaar geworden voor een krachtige zonne-uitbarsting.
 
In deze economisch en financieel zeer benauwde tijden zouden de overheden er -ook in Nederland- daarom verstandig aandoen het electriciteitsnet en alle aanverwante systemen en apparatuur zo snel mogelijk EMP-'proof' te maken, in plaats van kostbare miljarden te investeren in onrendabele windmolentjes en een volkomen zinloze reductie van Co2. Ons overleven als samenleving zou er namelijk wel eens van af kunnen hangen.
 
 
Xander
 
Bron:   Pure Energy Systems


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: