Zoeken
 


Meisje verbaast chirurgen door nieuwe nieren

Laatste wijziging: woensdag 19 mei 2010 om 08:56, 1897 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 19 mei 2010

Een ernstig ziek meisje met falende nieren heeft chirurgen versteld doen staan. Bovenop haar niet-functionerende nieren groeien namelijk twee nieuwe nieren. Angel Burton had al vanaf het moment dat zij geboren  was last van pijnlijke nierinfecties. Toen zij vijf jaar oud was moest ze onder het mes. De chirurgen die haar opereerden konden echter hun ogen niet geloven toen zij zagen dat er twee volledig functionerende nieren bovenop de defecte nieren waren gegroeid.

De 'nieuwe' nieren hebben de functie van de oude overgenomen, waardoor zij effectief genezen is van haar nierproblemen. Nu drie jaar later, is de achtjarige Angela in top conditie. De ouders eeuwig dankbaar voor het ‘wonder’ dat hun leven heeft veranderd.

Het vreemde is dat Angela bijzonder veel scans heeft gehad, maar dat haar tweede paar nieren nooit was opgemerkt. Totdat zij dus onder het mes ging. Volgens  sommige van de dokters hadden ze in eerste instantie niets opgemerkt omdat de nieuwe nieren bovenop de oude groeiden. Op de scans zag het er dus naar uit dat het om een enkel paar ging. Volgens Prasad Godbole, een medisch concultant op het gebied van nieren, was het een complete verrasing: “Ik was verrast om een ‘duplex’ nier in Angela te vinden omdat er geen enkele suggestie op de röntgenfoto in die richting wees”.

Originele bron: DailymailBron: u-subjects.nl

Voeg toe aan: