Zoeken
 


De klimaattop waar u niets over mag weten

Laatste wijziging: zondag 16 mei 2010 om 17:26, 2004 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 16 mei 2010

Het is weer zover. Opnieuw wordt er een internationale klimaattop gehouden waar u niets over te weten komt, als het aan de Nederlandse main stream media ligt. Het is ijzingwekkend stil op dat punt. De verge-lijking met eerdere onwelgevallige klimaat-congressen dringt zich op. Deze keer betreft het de 4th International Conference on Climate Change, die vandaag in Chicago van start gaat. Het thema van deze driedaagse conferentie is ‘Reconsidering the Science and Economics’. Klimaatalarmisten schrijven het grootste deel van de Global Warming in de twintigste eeuw toe aan menselijk handelen. Nieuwe wetenschappelijke inzichten plaatsen echter kritische kanttekeningen bij deze populistische aannames. Uit recente studies blijkt dat miljoenen jaren oude natuurlijke mechanismen een belangrijke oorzaak zijn van Global Warming. Hierin vervult de mens nauwelijks een rol.

Desondanks staan regeringen uit de gehele Westerse wereld op het punt om astronomische bedragen te gaan doorbelasten aan de burgers teneinde een reductie van CO2-emissies te bewerkstelligen. Economen hebben inmiddels echter uitgerekend dat de kosten voor het afremmen of stoppen van Global Warming buitenproportioneel zijn. Zij overstijgen veruit de sociale voordelen ervan.

Het doel van de klimaattop in Chicago is om het publiek bewust te maken van het bestaan van een alternatieve Global Warming beweging met een meer realistische kijk op de klimaatontwikkelingen. Niemand is gebaat bij de onbeteugelde klimaathysterie, die de laatste jaren in de main stream media de standaard is. Er bestaat een mondiaal netwerk van honderdduizenden wetenschappers, economen, beleidsmakers en bezorgde burgers, die meer geloof hechten aan degelijke goed onderbouwde klimaatwetenschap, dan aan de zoveelste overdrijving in de hijgerige klimaathype. Op grond van feitelijke bevindingen in de praktijk willen zij nadenken over maatregelen die in alle redelijkheid genomen kunnen en moeten worden in het kader van de huidige klimaatontwikkeling. Voor zover dergelijke maatregelen overigens sowieso zinvol zijn, want dat is allerminst zeker bij de huidige stand van de wetenschap.

Als de klimaatalarmisten hun zin krijgen dan worden er globaal gezien voortaan elk jaar via belastingen honderden miljarden euro’s aan de welvaart en economie onttrokken om te worden herverdeeld. Het gaat om grote hoeveelheden extra geld die schaamteloos door de staat worden weggehaald uit de zakken van de hardwerkende belastingbetalers. Dit geld wordt vervolgens gestort op de bankrekeningen van radicale milieugroeperingen, die met deze riante fondsen onbelemmerd hun rabiate antitechnologische en antikapitalistische agenda kunnen uitvoeren. Dat hierbij nauwelijks een cent wordt besteed aan het daadwerkelijk verminderen van de CO2-uitstoot lijkt geen enkel probleem te zijn. Dit geld wordt ‘geïnvesteerd’ in allerlei progressieve paradepaardjes op het gebied van milieu en klimaat. In de praktijk is dat een cocktail van linkse eco-speeltjes, groene proefballonnetjes en duurzame experimenten. De opportunistische groene graaimachine wordt geen strobreed in de weg gelegd. Sterker nog: klimaatclubjes hebben zich vaak diep ingelikt bij allerlei overheidsinstanties.

De gevolgen van deze afgedwongen herverdeling van geldmiddelen zijn desastreus. Torenhoge belastingen, de grootschalige vernietiging van werkgelegenheid, energieprijzen die exploderen en de verplaatsing van bedrijfsactiviteiten naar lagelonenlanden als China, India en Brazilië. Dat laatste gebeurt niet omdat in die landen betere milieugaranties bestaan, maar juist omdat er op dat gebied veel minder wettelijk geregeld is.

Er worden op de klimaattop in Chicago zo’n duizend deelnemers verwacht. Onder de sprekers bevinden zich beroemde wetenschappers als Fred Singer, Patrick Michaels en Richard Lindzen. Ook de bekende Nederlandse klimaatscepticus en econoom Hans Labohm is van de partij.

Wilt u meer weten over de conferentie in Chicago? Dan kunt u zich HIER inlezen. Hoort u de stand van zaken rondom het klimaat ook eens van een andere kant.

En, o ja, als u wilt dat de verspilling van miljarden euro’s belastinggeld aan klimaathobbyisme in Nederland gewoon lekker blijft doorgaan, stem dan op 9 juni vooral op één van de volgende partijen: CDA, D66, PvdA, GroenLinks, SP, ChristenUnie of de Partij voor de Dieren. Gelooft u het niet? Nou, lees er de verkiezingsprogramma’s maar op na.

Alleen de PVV, Trots op NL en (in mindere mate) de VVD willen een einde maken aan deze hysterische geldverkwisting. Toch iets om even bij stil te staan zo aan de vooravond van de vaderlandse parlementsverkiezingen.Bron: hetnieuwejournaal

Voeg toe aan: