Zoeken
 


Man leeft al zeventig jaar zonder eten

Laatste wijziging: donderdag 29 april 2010 om 16:45, 2413 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 29 april 2010

Indiase artsen onderzoeken een 83-jarige yogi die beweert dat hij al zeventig jaar niet heeft gegeten en gedronken. Prahlad Jani beweert dat hij energie krijgt door meditatie.    

Jani wordt door dertig artsen drie weken lang 24 uur per dag geobserveerd in een ziekenhuis in Ahmedabad. In zijn kamer zijn twee camera’s geïnstalleerd. Een mobiele camera filmt hem als hij naar buiten gaat, zodat hij permanent in de gaten wordt gehouden. Met elektroden wordt zijn hersen- en hartactiviteit gemeten.  

Sinds het experiment begon op 22 april heeft Jani inderdaad nog geen hap gegeten en geen druppel gedronken. Hij is evenmin naar de wc geweest.  

“Dit onderzoek maakt mogelijk duidelijk hoe de mens overleeft zonder voedsel of water”, zegt Dr. G. Ilavazahagan, die het onderzoek leidt. “Dit kan helpen bij het uitwerken van overlevingstechnieken bij natuurrampen, extreme stress of buitenaardse reizen zoals missies naar de maan of Mars.”  

Jani groeide op in het dorpje Charod in de deelstaat Gujarat. Hij zegt dat hij op zijn achtste werd gezegend door een godin, die hem de gave gaf om te overleven zonder voedsel.  

Bron: Depers.nl


http://www.nuvideo.nl/Voeg toe aan: