Zoeken
 


No ID-student overleden

Laatste wijziging: maandag 26 april 2010 om 12:49, 2119 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 26 april 2010

De 24-jarige Aaron Boudewijn is overleden. De student haalde begin dit jaar de landelijke media met zijn strijd tegen de verplichte afgave van vingerafdrukken voor zijn nieuwe paspoort. Hij begon een rechtszaak tegen de Nederlandse staat omdat hij vond dat die vingerafdrukken niet in een database opgeslagen mochten worden. De eerste zitting was overigens nog niet geweest. NOS Headlines had met Boudewijn afgesproken om hem te gaan volgen in het proces tegen de overheid.

De vader van Boudewijn zegt dat Aaron op de nacht van zaterdag op zondag overleden is aan een epilepsie-aanval. Aaron zou zaterdagavond naar huis komen, maar is hij nooit op komen dagen. Zijn neef trof zondagochtend het levenloze lichaam in Aaron's huis aan.

Aaron's zaak tegen de staat liep nog, het zou waarschijnlijk minstens zeven jaar duren voordat er een uitspraak van de rechter zou komen. Hij heeft in de tussentijd echter niet stilgezeten. Zijn oude paspoort zou binnenkort aflopen en zijn identiteitskaart was gebroken. Om zich toch nog te kunnen identificeren wilde hij een rijbewijs halen. Vanwege gezondheidsproblemen mocht hij echter niet rijden. Hij had bij de gemeente dan ook een rijbewijs aangevraagd waarop stond dat hij niet mocht rijden, maar waar hij zich wel mee kon identificeren. De gemeente had hier niet op gereageerd.

 Bron: headlines

Voeg toe aan: