Zoeken
 


De vliegende Hummer

Laatste wijziging: maandag 26 april 2010 om 12:40, 3411 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 26 april 2010

De vliegende auto kan rond 2015 echt rondvliegen. De Amerikaanse DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) heeft momenteel een auto in ontwikkeling genaamd de Transformer TX. Het moet een soort vliegende Hummer worden, dus Gordon zal er vast één willen bestellen.

De transformer TX werd vorig jaar al genoemd in een budgetrapport van het Pentagon. Slechts recentelijk zijn er meer details over deze vliegende auto duidelijk. De Amerikaanse overheid wil een voertuig maken dat robuust is op de grond, maar dat hij tevens verticaal kan opstijgen en landen. In het voertuig moeten circa 4 militairen vervoert kunnen worden, met wapens en bepakking. Het is de bedoeling dat elke marinier het voertuig eenvoudig moeten kunnen besturen, dus ook zonder een brevet.

Men zegt dat de technologie al beschikbaar is. Het is echter nog niet mogelijk om goedkoop een dergelijke auto te produceren. DARPA geeft ook aan dat het niet de bedoeling is dat de auto voor het publiek beschikbaar wordt, zoals de Hummer die ook begon als legerauto.

DARPA is een afdeling binnen defensie (Amerika) dat zich bezighoud met het ontwikkelen van technologie die voor ons alleen bekend is uit science fiction films.

Filmpje:Bron: popw

Voeg toe aan: