Zoeken
 


Het mysterie van PUMA PUNKU

Laatste wijziging: maandag 26 april 2010 om 11:47, 4170 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 26 april 2010

Zeg eens eerlijk! Had je al eerder gehoord van Puma Punku? Dat klinkt niet zo bekend in de oren als Stonehenge, of de Pyramide van Cheops of Paaseiland hè ? Toch is eigenlijk dit tempelcomplex van nog grotere allure v.w.b. bouwkunst dan vorig genoemde monumenten.  Puma Punku is een groot tempelcomplex vlak bij de stad TIWANAKU ( TIAHUANACO) in BOLIVIA. Het ligt op een hoogte van 4000 meter niet ver van het TITICACAMEER wat de grens met PERU vormt. Hierbij een You-Tube video die een uitleg geeft over dit monumentale bouwwerk. Ik zal hieronder toch een korte uitleg geven van deze film.

Al in de tijd dat de Spanjaarden het INCA-rijk vernietigden en leegroofden was dit tempelcomplex al bekend. Veel van de grote bouwstenen hebben de Spanjaarden geroofd om hun cathedralen ermee te bouwen.Nu is het deels en ruïne geworden.

Er zijn grote stenen van DOLORIET gebruikt voor de muren van dit complex waarvan sommige stukken 450 ton wegen. Doloriet is een magmagesteente wat harder is dan het graniet. Het kan alleen bewerkt worden door een nog harder mineraal en dat is diamant! Daarbij zijn de stenen dusdanig bewerkt met gleuven, rechte hoeken en reliëfs dat die nooit kunnen zijn gemaakt met eenvoudige beitels van brons of zelfs staal. Ook zijn de vlakken zo goed gepolijst en afgewerkt dat men niet weet hoe die bewerking tot stand is gekomen.

Daarbij lopen de schattingen van ouderdom uiteen van 14.000  tot 17.000 jaar geleden. Ruim voor de bekendste oude monumenten waren ze opgericht en op wat voor wijze konden de makers dat?

Enfin ,bekijk de video met de nodige aandacht en scepsis maar het is in ieder geval geen hoax! Als je echt verder geïnteresseerd bent kom je als vanzelf via You-Tube op andere onderwerpen die naast de video afgebeeld worden om uit te kiezen.

Attentie: psycore.nlBron: hartenziel

Voeg toe aan: