Zoeken
 


Moraal van mensen te manipuleren met magneten

Laatste wijziging: dinsdag 30 maart 2010 om 16:00, 2397 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 30 maart 2010

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers zijn er in geslaagd om met magnetische velden de hersenen van proefpersonen zo te beïnvloeden dat zij minder hard oordeelden over andere mensen met slechte bedoelingen.

De onderzoekers van het Massachussets Institute of Technology en Harvard University stimuleerden met een magnetisch veld een hersengebied dat bekend staan als de rechter pariëtaal-temporale junctie bij twintig proefpersonen.

Ondertussen moesten de proefpersonen luisteren naar enkele verhalen en beoordelen of de hoofdpersonen goede of slechte bedoelingen hadden.

Uit het onderzoek bleek dat mensen veel minder hard oordeelden over de hoofdrolspelers in de verhalen als hun hersenen werden blootgesteld aan magnetisme, dan wanneer dat niet het geval was.

De proefpersonen hadden tijdens het experiment met de magnetische velden vooral moeite om kwade bedoelingen van personages te doorgronden als die intenties uiteindelijk geen consequenties hadden.

Bron / Lees verder: Nu.nlVoeg toe aan: