Zoeken
 


Op het menu bij McDonalds: 78 additieven, waarvan sommige schadelijk kunnen zijn

Laatste wijziging: zondag 21 maart 2010 om 19:48, 2453 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 21 maart 2010

De bij kinderen populaire burgers en drankjes die McDonalds als warme broodjes over de toonbank doet vliegen, zitten volgepropt met controversiële chemicaliën, waaronder een aantal die bekend staan om het veroorzaken van gedragsproblemen.

Een analyse van The Independent laat zien dat Engelands grootste burgerfabrikant op 578 verschillende momenten binnen het productieproces in totaal 78 verschillende kunstmatige aditieven in haar voedsel opneemt, een gemiddelde van zeven E-nummers per product. Alhoewel McDonalds erop hamert dat hun burgers 100% rundvlees zijn, blijken de broodjes, kaas en sauzen die bij de producten geleverd worden, bol te staan van de E-nummers.

De Big Mac heeft achttien verschillende additieven, een Cheeseburger zeventien en een chocolademilkshake bevat acht verschillende chemicaliën. De additieven komen in bijna alles op het menu voor, zelfs in de gegrilde kip en de verkrijgbare salades.

Bij McDonalds is er één specifiek zorgenkindje dat in het oog springt: omdat in de Big Mac, de Cheeseburger en de Quarter Pounder met kaas een conserveringsmiddel zit, lopen kinderen die deze producten nuttigen het risico hyperactief te worden. Kunstmatige kleurstoffen in enkele desserts en frisdranken die ook door het bedrijf verkocht worden, zijn tevens aangewezen als mogelijke reden voor het hyperactiviteitsprobleem.

Toen onderzoekers eerder reeds ontdekten hoeveel controversiële additieven McDonalds gebruikte, hebben deze mensen geprobeerd de urgentie van het probleem bij het bedrijf aan te stippen. Na het recente onderzoek van The Independent blijkt echter dat McDonalds geen gehoor aan deze oproep heeft gegeven. Sterker nog, het bedrijf blijkt alleen nog maar meer additieven te zijn gaan gebruiken.

Het hoofdkantoor van McDonalds in het Britse East Finchley, Londen, weigert stelselmatig om noch het publiek, noch de media bekend te maken welke additieven er precies gebruikt worden. Door het analyseren van de 2000 op de webpagina’s van McDonalds genoemde ingrediënten, kon The Independent dus herleiden dat er 78 additieven gebruikt worden op 578 verschillende momenten. Slechts dertien van de producten (zoals thee, fruit en wortel) van McDonalds blijken geen E-nummers te bevatten.

Noot redactielid:

Laat je niet helemaal gek maken of angst injagen door dergelijke berichten. Een normaal mens weet dat het huidige eten tegenwoordig troep is. Waar je het ook koopt of wat je ook koopt. Overal zitten toevoegingen in. Eigenlijk is niks meer echt natuurlijk. Ik kan ook nog steeds gewoon genieten van de McDonalds. Ongeacht dat ik soms het idee heb dat die hamburgs worden gekloond ofzo. Vage poep maar af en toe best lekker. Het hele idee erachter is om je energieveld hoog te houden waardoor bacterien geen bestaansrecht hebben in je lichaam. De mens heeft de kracht en de manifestatie om het lichaam zelf gezond te houden. Het draait allemaal om vibraties. Ook al eet je alleen maar "gezonde" dingen maar loopt rondt met negatieve gedachtes/denkbeelden/gevoelens dan nog kan je jezelf (lees lichaam) behoorlijk ziek maken/worden.

SuddenBron: anarchiel.com

Voeg toe aan: