Zoeken
 


Het geheim van de Gouden Regel

Laatste wijziging: maandag 15 maart 2010 om 10:03, 1941 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 maart 2010

Leven is een oneindige energiestroom. Dagelijks hebben wij een bepaalde hoeveelheid energie nodig om de cyclus van de dag succesvol af te ronden. Wij ervaren het leven(ons bestaan) als geluk, harmonie en succes op het moment dat onze persoonlijke energiestroom actief, vitaal, intens, helder en onbeperkt lijkt te zijn.

Iedere dag, beter gezegd ieder moment, stroomt er weer een portie energie onze wereld binnen. Deze energie kunnen wij met een special apparatuur waarnemen als puur wit licht.

Wij nemen het vanzelfsprekend dat de lucht die wij inademen altijd beschikbaar voor ons is zoals de zon ook iedere dag dient te verschijnen. Laten we even stil staan bij het feit dat de zon, de aarde, de lucht, het licht en het Leven zelf een kostbaar geschenk voor ons is. Dit alles is ons allemaal onvoorwaardelijk en met grote hoop gegeven met de bedoeling dat wij al het goede zullen vermenigvuldigen en onze samenleving nog gelukkiger en mooier zullen maken.

De energie die wij dagelijks mogen ontvangen is geen wegwerp product. Er wordt van ons verwacht dat wij er bewust, zorgvuldig en respectvol mee omgaan. Er is een Kosmische Wet van de uitwisseling van energieën. Wij kunnen niet alleen maar blijven ontvangen. De energiestroom moet uiteindelijk terug keren naar de plaats waar die vandaan komt. De neutrale witte energie die ons krachtveld binnen komt wordt eerst door onszelf ‘gekwalificeerd' of verkleurd door al onze gedachten, gevoelens, woorden en acties. Zo ontstaat een persoonlijke ‘aantekening' van de dag die zich manifesteert in de vorm van elektromagnetisch krachtveld in ons aura. Onze dagelijkse aantekeningen stapelen steeds op elkaar wanneer we iedere dag dezelfde gedachtes en gevoelens ervaren. Uiteindelijk vormt zich een krachtig patroon van onze gewoontes die onze vrije wil gaan overheersen.

Neem bijvoorbeeld iemand die als gewoonte vloeken heeft. Net als alle andere gewoontes is dit heel moeilijk te breken, omdat het elektromagnetisch patroon van dagelijks vloeken sterker is dan de vrije wil van die persoon. Dus de enige oplossing daarvan is dat hij zijn negatieve gewoonte herkent als iets destructiefs in zijn leven. Vervolgens een krachtige en intense wil ontwikkelt om zijn negatieve reacties die gepaard gaan met vloeken tot het minimum te beperken. Op deze manier zal zijn gewoontepatroon minder sterk worden in zijn aura en zal daardoor minder invloed hebben op zijn vrije wil.

Wanneer wij als gelukkige, gezonde en vrije mensen in het leven willen staan, dan is het noodzakelijk dat de energiestroom in ons aura een vrije loop heeft. Hier gaat het dus weer over het ontvangen en het weer terug geven van de energie van de dag. Als onze creatie van de dag gevuld is met liefde, vreugde, positief denken en handelen, dan is deze energie zo helder en licht dat die vanzelfsprekend zijn weg terug gaat zoeken in de hogere sferen van het licht waar die vandaan kwam.

De energie die verkleurd is door onze negatieve gedachtepatronen, negatieve emoties, woorden en daden wordt vervolgens ‘miskwalificeert' en vormt een donkere substantie in ons energieveld. Deze energie is te zwaar om op te stijgen en terug te keren naar het licht. Daarom blijft die in ons aura hangen als een donkere wolk. Waardoor uiteindelijk de hele energieomloop in onze wereld geblokkeerd wordt. Dit manifesteert zich uiteindelijk in ziekte, ongelukken en discomfort. Hoe meer negatieve gewoontes wij gecreëerd hebben, hoe minder vitaal ons energieveld is geworden. Dat komt door al die verstoppingen in ons aura. Hoe meer verstoppingen des te minder licht wij dagelijks kunnen opnemen.

Begrijp goed dat niemand anders dan jijzelf verantwoordelijk is over al die ellende die ‘toevallig' op je pad komt. Op het moment dat jij erachter komt dat de oorzaak van beperkingen in jouw leven alleen bij jezelf te zoeken is, kom je tot de logische conclusie dat het mogelijk is om bewuste controle uit te oefenen over je persoonlijke ‘lot' in je leven. Verspreid het licht die je ontvangen hebt, zegen alle vormen van het leven, help iedereen die hulp nodig heeft. "Remember, you are your own Law!": zeggen de Wijzen. Hoe ga jij met het Leven om zo wordt jij door het Leven behandeld.

Op basis daarvan is ‘DE GOUDEN REGEL' ontstaan die terug te vinden is in alle culturen en religies in de wereld. Letterlijk klinkt ‘De Gouden Regel' zo:

Ga met anderen om zoals je wilt dat anderen met jou omgaan.

Wij hopen dat dit inzicht van de maand de meest uitgesproken afgunst tegen de Schepper van het Universum, die de meest vreselijke omstandigheden van het leven op aarde toelaat, teniet zou doen. Want het is niet de Schepper die de verantwoordelijkheid draagt voor de gevolgen van het misbruik van de vrije wil van de mens. Wanneer we misbruikt hebben gemaakt van dat pure witte licht moeten we ervoor zorgen dat hij eerst gezuiverd wordt voordat hij terug naar zijn bron keert. Om de ‘donkere' energie in ons wereld te zuiveren moeten we eerst tijd doorbrengen in de bittere condities van het leven die wij zelf tot stand hebben gebracht. Door het ‘lijden' of de beperkingen ervaren in ons leven ‘balanceren' wij weer de rekening van onze negatieve karma en zijn wij uiteindelijk verlost van de gevolgen van onze verkeerde keuzes.(Go and sin no more...)

De les daarvan is heel simpel. Wij moeten leren van de keuzes die door ons zelf gemaakt zijn. Als je valt, doet dat pijn. Voortaan zul je beter opletten waar jij je voeten neer zet zodat je niet dezelfde fout maakt als de vorige keer.

Het advies dat jij kunt verwachten is logisch. Ga bewust, eervol, vreugdevol met je dagelijkse energiestroom om. Breng geen schade aan het leven en je zult meer geluk, voldoening en welvaart ervaren in je eigen wereld dan ooit! Klaag niet over alles wat je plannen in het leven in de weg staat. De belemmeringen die jij op je Pad tegen komt zijn in meeste gevallen de consequenties van je eigen keuzes uit verleden.

Zoek de oorzaak van alles wat er met jou gebeurd in jezelf. Verbeter je omstandigheden en je kansen door volgens de Gouden Regel te leven.

 Bron: novosite

Voeg toe aan: