Zoeken
 


De zeven chakra's

Laatste wijziging: donderdag 18 december 2008 om 16:22, 2742 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 18 december 2008

Chakra-energie is vitale energie.Chakra’s zijn centra van levensenergie,die voortdurend in wisselwerking met elkaar staan.De chakra-energie beïnvloedt onze fysieke, emotionele, psychische, spirituele en kosmische ontwikkeling.Naast ons fysieke lichaam kennen we o.a. ook het astrale en causale lichaam.In het astrale lichaam zetelt o.a. onze emoties en onze verlangens. Met het causale lichaam worden o.a. intelligentie en wijsheid in verband gebracht.Deze drie lichamen zijn delen van het organisch geheel.


Energie

Onze energie kan niet regelmatig en op de juiste manier door het organisme stromen. Hierdoor komen we soms ingewikkelde blokkades op onze energiebaan tegen. Elk chakra heeft bepaalde karakteristieke eigenschappen. Die eigenschappen maken het voor ons mogelijk te bepalen vanuit welk chakra-energie we op een bepaald moment leven. Hierbij stilstaan en je aandacht regelmatig richten op een of meerdere chakra’s kan je helpen inzicht te krijgen in en het overwinnen van bepaalde blokkades.



Betekenis

Eerste chakra

Motto:Het in ere herstellen van de tempel, die je lichaam is. Dit chakra ligt aan de basis van je wervelkolom bij het stuitje. Het element, waarmee de energie verbonden is: aarde: de opslagplaats van energie. De grondslag dus voor: Overleving en zelfbehoud. Het doel van deze energie is stabiliteit, aarden, lichamelijke gezondheid, voorspoed en vertrouwen. Je mag er zijn! De bijbehorende kleur is rood en het bijbehorende zintuig is reuk.

Tweede chakra

Motto: de dans van de tegenstellingen. Het tweede chakra ligt bij het gebied van het seks-orgaan. Deze energie is verbonden met water, het rijk der fantasie, creatieve kunsten en loutering. De grondslag voor: je ontwaakte emoties, behoeften en seksualiteit. Het doel van de energie is beweging en verbondenheid leren scheppen. Er is een behoefte naar emotionele zekerheid, stimulerende omgeving en veiligheid. Je mag voelen en plezier hebben! De kleur oranje en het zintuig smaak horen bij dit chakra.

Derde chakra

Motto: krachten en machten verbonden met sociale regels.  De ligging is aan het begin van de navel, de zonnevlecht.Het bijbehorende element is vuur. Je gevoel van eigenwaarde is de grondslag bij deze energie. Doel van deze energie is transformatie, zelfbewustzijn, doorgronden van je persoonlijke identiteit en aansluiting zoeken bij gelijkgestemden, verbondenheid. Het recht is er om te mogen handelen en een afzonderlijk persoon te mogen zijn. Loslaten. De bijbehorende kleur is geel en het zintuig is kijken.

Vierde chakra

Motto: het evenwicht in de liefde vinden. de ligging is rond het hartgebied. Dit chakra is de middelste chakra en wordt tegelijkertijd beïnvloed door de hogere en lagere krachten. Het element, waarmee de energie verbonden is lucht. De grondslag is vreugde en verdriet, intimiteit, liefde, zelfaanvaarding, mededogen, toewijding. het doel is: ontwikkelen van liefde, evenwicht en mededogen. De behoefte ligt er om verlost te worden van schuldgevoel en afwijzing. Je mag beminnen en bemind worden! De kleur groen en het zintuig tast zijn hmet deze energie verbonden.

Vijfde chakra

Motto: al trillend tot expressie komen. Dit chakra ligt bij het keelgebied. De energie voert tot het begrip van energie en het hoger bewustzijn. Element waarmee de energie verbonden is: geluid, ether, Het chakra staat voor: communicatie, creativiteit, luisteren, resonantie, je eigen stem vinden, symbolisch denken, etherisch lichaam. Doel van de energie: het (streven naar) opheffing van dualiteit. Het verleden, heden en toekomst buiten jezelf zien. Er is een behoefte aan vergevingsgezindheid, het hebben van geen verwachtingen, blootstellen aan de grotere wereld. Ontwikkelen van creatieve expressie en communicatieve vaardigheid. Je hebt recht op een eigen uitdrukkingsvorm. De bijbehorende kleur is blauw.

Zesde chakra

Motto: onze weg door de verschijnselen heen zie. Dit chakra ligt iets hoger tussen de wenkbrauwen, populair ook wel het derde oog genoemd. De energie kan het bewustzijn naar een hoger niveau brengen.Grondslag voor: soberheid, zelfreflectie, luisteren naar de stem van het geweten. Het levensgebied is het gebied van beelden, dromen, archetypen, symbolen, intuïtie, helderziendheid, visioen, transcendentie. Doel van deze energie: geestelijke toewijding, herkennen van patronen. Je bent op zelfreflectie gericht. het recht is om te zien. de kleur paars is met dit chakra verbonden.

Zevende chakra

Motto: Je openen voor het mysterie van de hemel. Het chakra zetelt op de kruin. Deze energie is verbonden met gedachte, geest, 4e dimensie, oneindigheid.Grondslag voor: overtuigingen, Hogere macht, universele identiteit, transcendentie, begrip, immanentie. Doel van de energie: De mens staat boven vreugde en verdriet, leeft in het hier en nu. Hoogtepunt van alles waarnaar gestreefd werd. Het recht om te weten en te leren. De bijbehorende kleur is wit/goud.

 



Bron: mens-en-gezondheid.infoyo.nl

Voeg toe aan: