Zoeken
 


Aspirine voorkomt dat kanker terugkomt

Laatste wijziging: donderdag 18 februari 2010 om 15:05, 1690 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 18 februari 2010

Mensen die borstkanker overwinnen en daarna regelmatig aspirine slikken, hebben een kleinere kans om aan borstkanker te sterven. Ook is de kans dat de ziekte terugkomt of zich door hun lichaam verspreidt aanzienlijk kleiner. Dat blijkt uit onderzoek. Borstkankerpatiënten blijven na hun ziekte vaak aspirine slikken om hartziekten te voorkomen.

“Als deze ontdekkingen in andere klinische proeven worden bevestigd dan kan het nemen van aspirine wel eens een ander, simpel, goedkoop en relatief veilig middel worden dat vrouwen met borstkanker een langer en gezonder leven biedt,” concludeert onderzoeker Michelle Holmes.

Het onderzoek van Holmes startte in 1976. De 4164 proefpersonen werden dertig jaar lang nauwkeurig gevolgd. Van de vrouwen stierven er in die periode 341 aan borstkanker. Vrouwen die twee tot vijf dagen per week een aspirientje slikten hadden een 60 procent kleinere kans dat de kanker zich door hun lichaam zou verspreiden. De kans dat ze aan kanker zouden sterven nam met 71 procent af. Zes tot zeven aspirientjes per week veranderde deze twee percentages respectievelijk in 43 en 64 procent.

Bron / Lees verder: scientias.nlVoeg toe aan: