Zoeken
 


Burgerinitiatief werkt niet

Laatste wijziging: maandag 15 februari 2010 om 09:31, 1454 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 februari 2010

AMSTERDAM - Het in 2006 ingevoerde burgerinitiatief werkt niet. Slechts drie van de zestien door burgers ingediende plannen om een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te plaatsen, haalde de eindstreep.

Ook die drie initiatieven leidden niet tot nieuwe of aangepaste wetgeving. Dat blijkt uit een inventarisatie van het AD.

Vorige week haalde een plan voor hulp bij zelfdoding voor oude mensen die het niet meer zien zitten de vereiste veertigduizend handtekeningen.

Daardoor moet de Tweede Kamer het onderwerp behandelen.

Volgens universitair docent Nieuwe Media van de universiteit van Amsterdam Reindert Rustema is het moeilijk om zoveel mensen te mobiliseren. "En is het je eenmaal gelukt, dan stuit je op tegenwerking door de Tweede Kamer", zegt hij in de krant. "Die ervaart zo'n initiatief vooral als bemoeizucht."

Bron / Lees verder: Nu.nl

Noot redactie:

Ook NL heeft een schijndemocratie. Als je naar Amerika kijkt is het heel duidelijk 1 grote poppenkast maar omdat je er in dit land zelf in leeft is het moeilijker objectiever te kijken naar het geheel. Doe je dit wel zul je zien dat niks is wat het lijkt en je gewoon voor de gek wordt gehouden. Ook hier is er een regering binnen de regering :-)Voeg toe aan: