Zoeken
 


De doodsteek voor het IPCC?

Laatste wijziging: zondag 14 februari 2010 om 17:29, 2724 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 14 februari 2010

De kritiek op het IPCC is de laatste tijd niet minder dan vernietigend. Het ene schandaal over gemanipuleerde data wisselt het andere af en ook de internationale gemeenschap begint de hoofdconclusie dat onze aarde zou opwarmen door menselijk toedoen steeds meer in twijfel te trekken. Niet alleen de dodelijke blunders van de IPCC-onderzoeken zouden hiertoe aanleiding geven, maar ook de ‘harde’ data die zou moeten bewijzen dat de aarde opwarmt.

Een aantal wetenschappers hebben het laatste rapport van het IPCC gekraakt door te stellen dat de weerstations over de hele aarde - waarop een belangrijk deel van de argumentatie gebaseerd is - geen betrouwbare metingen hebben kunnen maken. De reden hiervoor is dat waar de meetstations vroeger afgelegen lagen, ze nu vaak worden omringd door steden en industriële activiteit. Mede door verplaatsingen van weerstations, omliggende landschapsveranderingen en bouw van steden en gebouwen door mensen, zijn de metingen van de stations niet meer te vertrouwen. Iets wat het IPCC duidelijk wél doet…

De wetenschappers hebben dit gegeven mede onderbouwd door een fotoserie waar meetstations te zien zijn naast vuilverbrandingscomplexen, apparatuur en gebouwen die hitte genereren en weerstations naast vliegvelden (in de lijn van de hete uitlaatgassen van de jets). Deze zaken compromitteren de gegevens van deze weerstation in zulk een mate, dat men geen betrouwbare trendgegevens kan weergeven. Daar komt nog bij dat deze gegeven slechts 150 jaar bestrijken. Dezelfde groep critici stelt dat de veranderingen van de afgelopen 30 jaar statistisch gezien net zo goed veroorzaakt zouden kunnen zijn door natuurlijke fluctuaties en dat in de afgelopen 1.000 jaar dit soort fluctuaties minstens twee keer eerder voorkwam.

In wanhoop springen de IPCC-mensen dan maar snel over op smeltende sneeuwkappen en rijzende zeespiegels, onzin die evenmin stand houdt. En ook de politiek probeert krampachtig vol te houden aan de door hen omarmde klimaatreligie. Wanneer deze onzin van tafel is geveegd, kan men hopelijk alsnog in de herkansing een evenwichtig en gezond milieubeleid kan formuleren, zonder klimaatleugens en bangmakerij. Want dat we Moeder Aarde nog steeds aan het verneuken zijn op allerlei andere manieren lijdt geen twijfel. Alleen een opwarmend klimaat hoort daar niet bij.



Bron: zapruder.nl

Voeg toe aan: