Zoeken
 


Acupunctuur vermindert pijn via de hersenen

Laatste wijziging: maandag 8 februari 2010 om 16:53, 1956 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 8 februari 2010

De onderzoeksresulaten van de universiteit van York, gepubliceerd in het vakblad 'Brain Research', tonen op een objectieve manier aan dat acupunctuur significante effecten genereert in de hersenen. Patiënten die met de oosterse geneeswijze behandeld worden, bereiken een fase waarin een bepaald stuk van het zenuwstelsel wordt gedeactiveerd, namelijk datgene dat voor de verwerking van de pijn zorgt.

Professor Aziz Asghar, medeauteur van de studie, voegt er aan toe: "De resultaten zijn echt zeer fascinerend. Het deactiveren van een stuk van het zenuwstelsel kan een mechanisme zijn dat de behandeling mee ondersteunt of misschien zelfs de basis vormt van de accupunctuur. Om dit te weten te komen, zijn echter nog meer onderzoeken vereist."

Werking
Oosterse maatschappijen gebruiken acupunctuur al meer dan tweeduizend jaar maar zelfs nu hebben wetenschappers de fantastisch werking van deze behandeling nog niet helemaal kunnen doorgronden. Eerder onderzoek toonde al aan dat acupunctuur eveneens zeer efficiënt kan zijn bij het bestrijden van rugpijn.

Algemene acceptatie
De universiteit van York gaat nu onderzoeken of de behandeling ook heilzame effecten heeft voor mensen met een depressie en patiënten die leiden aan het prikkelbare darmsyndroom. De wetenschappers verklaren bovendien dat hun onderzoek ertoe kan leiden dat acupunctuur agemeen geaccepteerd wordt als behandeling van bepaalde ziektebeelden. (hlnsydney/kve)Bron: hln.be

Voeg toe aan: