Zoeken
 


Willem Middelkoop: De overheid bedondert u

Laatste wijziging: donderdag 28 januari 2010 om 13:58, 3745 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 28 januari 2010

Afgelopen vrijdag zat Willem Middelkoop samen met Jules Muis in het radioprogramma “Dit is de dag“ van Andries Knevel. Onderwerp van discussie was commissie De Wit. In de hoorzittingen voor de parlementaire onderzoekscommissie financieel stelsel is deze week stevige kritiek geleverd op De Nederlandse Bank. Middelkoop staat bekend om zijn harde kritiek richting Nout Wellink. In zijn laatste boek ”overleef de kredietcrisis” haalt hij vel uit naar de president van de Nederlandse Bank. Middelkoop krijgt bijval van accountant Jules Muis.  De crisis was voorspelbaar en bij beter toezicht vermijdbaar geweest, aldus Muis.

Middelkoop die gisteren ook te zien was in de Wereld Draait Door is niet tevreden over deze commissie, “een beetje laat” aldus Middelkoop. Daarnaast is het heel opvallend dat ze aan de ene kant er voor hebben gekozen om geen echte specialisten in die Commissie te zetten . En wie nodigen ze uit?  Alleen eigenlijk veilige autoriteiten. We vragen de mensen die ons in deze problemen hebben gebracht hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen, die gaan zichzelf natuurlijk indekken. En deze mensen vragen we vervolgens ook nog eens om ons uit de crisis te halen, het is ongelofelijk, deze mensen gaan natuurlijk niet eerlijk zijn.

We lossen helemaal niks op, we praten over hoe we de volgende crisis kunnen oplossen terwijl we de huidige niet eens weten op te lossen. We schuiven opnieuw de verliezen onder het tapijt, opnieuw wordt het rookgordijn opgetrokken. Ik verzeker jullie binnen 5 jaar hebben we een nieuwe crisis die vele malen groter zal zijn dan de huidige. Iedereen moet zichzelf op dit moment heel goed gaan informeren, de overheid is niet meer te vertrouwen. Het bedrog is geïnstitutionaliseerd, de overheid doet nu mee aan het boekhoudkundige bedrog. Er is totaal geen wil om in te grijpen.



Bron: doemdenkers

Voeg toe aan: