Zoeken
 


Extra uur tv kan schadelijk zijn

Laatste wijziging: vrijdag 15 januari 2010 om 13:08, 1717 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 15 januari 2010

Televisie kijken kan dodelijk zijn. Tot deze onthutsende conclusie komt een groep van Australische dokters. Vooral het urenlang tv zitten kijken, is echt wel heel ongezond. Elk extra uur per dag voor tv (op een gemiddelde van drie uur per dag) verhoogt het risico op een hartaanval met liefst achttien procent. Het risico op elke andere ziekte (zoals kanker) groeit met elf procent.

De nieuwe Australische studie is gepubliceerd in 'The Journal of the American Heart Association'. "Het menselijke lichaam is niet geschikt om lange tijd te zitten, het is gemaakt om te bewegen", zegt David Dunstan, die het onderzoek leidde. Vergelijk het met een lange vliegtuigtrip waarin de crew je meermaals aanmaant om rond te wandelen of oefeningen te doen. "Door technologische, sociale en economische veranderingen bewegen mensen veel minder vaak dan vroeger hun spieren. Heel wat mensen doen een hele dag niets anders dan van de ene stoel naar de andere gaan. Dat is hun enige beweging."

Bron / Lees verder op hln.beVoeg toe aan: