Zoeken
 


Hennep als duurzaam isolatiemateriaal

Laatste wijziging: woensdag 13 januari 2010 om 20:49, 2068 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 13 januari 2010

Een Belgische producent levert sinds kort de Chanvribloc. Dit is een kalk-hennepbouwsteen die ook uitstekende isolatie prestaties neerzet en ruim aan de nieuwe EPC-eisen voldoet. Daarnaast is deze ook drie keer minder milieubelastend dan bijvoorbeeld cellenbeton. De bouwsteen wordt als isolerende voorzetgevel gebruikt of als opvulling van een houten constructie. Naast de isolerende prestaties zijn de akoestische eigenschappen ook ideaal om de Chanvribloc als scheidingswand toe te passen.

De Chanvriblokken worden geïmporteerd bij een producent uit Grenoble. Door de hennep zijn ze weliswaar dertig procent duurder dan de reguliere blokken, maar ze isoleren veertig procent beter en zijn bovendien montage- en milieuvriendelijker. De gebruikte hennep-ras is gekeurd en niet te gebruiken voor de teelt van cannabis. Het systeem van deze blokken bestaat al een aantal jaar en is nu rijp voor commercialisering.

Meer informatie over de steen is te vinden op www.petersteen.beBron: overduurzaamheid.nl

Voeg toe aan: