Zoeken
 


Al-Qaida oefent met moderne scanapparatuur

Laatste wijziging: maandag 4 januari 2010 om 01:09, 1906 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 4 januari 2010

Al-Qaida heeft eigen scan- en röntgenapparaten en oefent daarmee om bompakketjes zo goed mogelijk te maskeren. De terreurorganisatie heeft de afgelopen tijd geoefend op het passeren van bodyscans op belangrijke Europese vlieghavens, zegt een belangrijke inlichtingenbron, als reactie op de invoering van extra scanapparatuur op Schiphol. "Al-Qaida wordt nog steeds onderschat", luidt het.

Testruns op Europese luchthavens
"Ze beschikken over hoogwaardige technische apparatuur en oefenen daarmee. Ze hebben 'testruns' ondernomen op Europese luchthavens om de controles te misleiden", aldus de inlichtingenbron, die jarenlang actief was binnen de Nederlandse militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst in de krant De Telegraaf. Schiphol heeft de afgelopen jaren vijftien bodyscans aangeschaft. Deze apparaten kunnen met geluidsgolven door de kleding en tot op het lichaam van passagiers kijken. Ze zien ook niet-metalen voorwerpen en stoffen.

Reconstructie
De bodyscans mogen door strenge Europese privacyregels nu alleen worden gebruikt als proef op vluchten binnen Europa en voor het controleren van luchthavenpersoneel. Schiphol kan niet garanderen dat bodyscans het explosieve poeder van Umar Farouk Abdulmuttalab hadden kunnen detecteren. Daarom vindt een reconstructie plaats.

Vergeldingsactie
Al-Qaida zegt op een website dat de mislukte aanslag van vrijdag een vergeldingsactie was voor een Amerikaanse aanval op de groepering in Jemen en roept op tot het doden van medewerkers van westerse ambassades in de regio.  (hlnsydney)

Noot redactie:

Al-Quaida wordt gebruikt & misbruikt om privacyschending goed te keuren. Het moge nu toch wel eens duidelijk te zien zijn lijkt ons.Bron: demorgen.be

Voeg toe aan: