Zoeken
 


Duitser ontwikkelt 'geweer' om rfid's uit te schakelen

Laatste wijziging: zaterdag 2 januari 2010 om 20:43, 2372 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 2 januari 2010

Een Duitse hacker heeft een geweer gebouwd dat rfid-tags onklaar kan maken. Behalve de tags kunnen ook usb-drives vernield worden. Het geweer wekt een elektromagnetische puls op om elektronica door te laten branden.

De Rfiddler, zoals 'Codeninja' zijn elektronische geweer noemt, is primair bedoeld om rfid-tags stuk te maken ter bescherming van privacy. De gebruiker kan met het geweer een krachtige elektromagnetische puls op de tags richten, waardoor deze onbruikbaar worden. De EM-puls wordt opgewekt door een koperen spoel, waardoor gedurende korte tijd een flinke stroom wordt gestuurd. De stroompuls wordt geleverd door condensators die voor de flitsers van een camera gebruikt werden.

Naast het vernietigen van rfid-tags kan de Rfiddler ook gebruikt worden om andere elektronica kapot te maken. De elektromagnetische puls van het geweer heeft een beperkt bereik en de loop moet daarom dicht bij het onklaar te maken object worden gehouden. De spoel bestaat uit vijftig windingen koperdraad en de condensator levert 0,6KJ. Behalve de emp integreerde Codeninja ook een flitser om mensen te verblinden en tijdens het zappen van de rfid-tags geeft de Rfiddler middels een ingebouwde mp3-speler geluiden weer die aan een science-fiction-geweer doen denken.

Het geweer wordt aangestuurd door drie Atmel-processors die geprogrammeerd zijn met 500 regels code in c. De Rfiddler is gemonteerd op een Nerf-speelgoedgeweer en heeft de maker ongeveer vijftig euro aan onderdelen gekost. In een video demonstreert Codeninja hoe een hotelkamersleutel en paspoort nog kunnen worden uitgelezen voor deze behandeld worden met de Rfidder. Na de behandeling mislukt de registratie door de rfid-lezer.Bron: tweakers.net

Voeg toe aan: