Zoeken
 


Hoe vertrouwen plaatsmaakte voor complotdenken

Laatste wijziging: woensdag 30 december 2009 om 17:51, 1590 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 30 december 2009

Zonder God, zonder hemel en zelfs zonder een hel lijkt het leven een beetje kaal. ’Heimwee naar de hemel’, luidde daarom de kop boven het openingsartikel van de kerstbijlage, waarin lezers, fotografen, kunstenaars, een theologe, een cardioloog en anderen hun visie op de hemel geven. Stuk voor stuk verrassende doorkijkjes, die onmiskenbaar een verrijking opleveren van het aardse bestaan.

Deze terugkeer van de hemel staat in schril contrast met een andere trend die dit jaar zichtbaar is geworden: het geloof dat dit aardse bestaan bedreigd wordt door samenzweerders. Om die reden weigeren burgers zich in te laten enten, want achter die vaccins zouden corrupte farmaceuten schuilgaan en een overheid die willens en wetens zwijgt over de bijwerkingen. Legio mensen ook volgden de klimaattop in Kopenhagen met de grootste scepsis, overtuigd als ze zijn dat de opwarming van de aarde een verzinsel is van milieuactivisten, wetenschappers en politici om arme burgers op te zadelen met draconische milieumaatregelen.

Bron / Lees verder: Trouw.nlBron: trouw.nl

Voeg toe aan: