Zoeken
 


Wie nomineer jij voor Big Brother Awards?

Laatste wijziging: zondag 13 december 2009 om 18:03, 2633 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 13 december 2009

De heropgerichte privacywaakhond Bits of Freedom (BoF) organiseert volgend jaar weer de Big Brother Awards en zoekt hiervoor kandidaten. In de categorie personen, overheid, bedrijven en voorstellen worden weer de grootste privacyschenders gezocht. Voor 12 januari kan iedereen een e-mail naar kandidaten@bigbrotherawards.nl sturen. De uitreiking vindt op 5 februari in debatcentrum De Balie plaats. Naast de grootste privacyschenders, wordt ook de "Winston Award" uitgereikt, voor de persoon of instelling die zich juist in positieve zin heeft onderscheiden op het gebied van privacy.

Uit de genomineerde kandidaten stelt de jury in iedere categorie drie nominaties vast. Deze worden medio januari bekend gemaakt, zodat de genomineerden nog een kans hebben om hun leven te beteren. Nieuw dit jaar is de Publieksprijs: in de weken voorafgaand aan de Awards kan de burger stemmen wie er met de Publieksprijs vandoor gaat. "Dat lijkt ons wel zo eerlijk: zo kunt u zelf bepalen wie uw eigen opvolger wordt", aldus Bits of Freedom. De laatste keer dat de Big Brother Awards in 2007 werden gehouden, werd de Nederlandse burger tot winnaar uitgeroepen, vanwege diens desinteresse in de eigen privacy.

De jury voor de Big Brother Awards 2010 bestaat uit Karin Spaink, Bart Jacobs, Bart Schermer, Valerie Frissen, Nico van Eijk en Bart de Koning.



Bron: security.nl

Voeg toe aan: