Zoeken
 


Spirituele bedenkingen

Laatste wijziging: vrijdag 27 november 2009 om 17:14, 1637 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 27 november 2009

De mens is geen lichaam of geen lichaam met een bewustzijn, maar puur bewustzijn. Het fysieke lichaam is de uitdrukking van dit bewustzijn. De puurste staat van dit bewustzijn is God. De hoogste fysieke uitdrukking van God is het menselijke lichaam. Wil je het volmaakte leven beleven: Wees God!

De mens is echter gevallen zoals in de Bijbel wordt omschreven. Deze val is geen val van een trap of van een hoge berg, maar een val in bewustzijn. De menselijke interpretatie van het Leven ofwel God is niet meer in harmonie met de Waarheid. Niet in harmonie zijn met de Waarheid is wat men zonde noemt. Zonde is niet iets slechts, maar een staat van bewustzijn of leven die geen Waarheid bevat.

Symbolisch wordt er in de Bijbel omschreven dat Eva niet van de boom der kennis van het goed en kwaad mocht eten. Dit is symboliek om geen goed of kwaad, of beter gezegd de kennis van het goed en kwaad in het bewustzijn toe te laten. Merk op dat er niet gezegd wordt de kennis van het kwaad. Goed en kwaad zijn immers beide beperkt. Het geeft de mens niet de innerlijke ervaring van onvoorwaardelijke Liefde die hij in werkelijkheid is. Dit is wat de val is.

De mens schept zijn eigen leven door zelf te kiezen wat hij als waarheid of leugen aanneemt. Daarom is de huidige wereld geen werkelijkheid, maar de som van alle misopvattingen van de mens over het Leven.

Wees niet bezorgd. De mens is altijd en zal altijd volmaakt zijn. Het zijn slechts de verkeerde opvattingen over het leven dat de mens een leven laat ervaren dat niet volmaakt is.

En bedenk, aan het einde van de tijd zal de mens de eeuwigheid erven.

Heeft u ook uw spirituele bedenkingen? Laat ze horen in het onderstaand formulier. (openbaar)Bron: innerteaching.com

Voeg toe aan: