Zoeken
 


Een multidimensioneel bewustzijn

Laatste wijziging: vrijdag 27 november 2009 om 16:02, 3159 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 27 november 2009

Deze tekst is geïnspireerd op een van mijn grootste verwondering tijdens mijn spirituele bewustwording, en is tevens het moeilijkste dat ik in woorden kan omzetten. Deze tekst verklaart het verblijf van een derde dimensionale ervaringswereld die ik enkel kon begrijpen, toen ik een duidelijk inzicht kreeg in de vijfdimensionale werkelijkheid. De derde dimensie is een plaats die eigenlijk helemaal geen plaats is, maar enkel kan bestaan omdat de mens het als werkelijkheid aanneemt, en het zodoende hun ervaringswereld wordt. Deze tekst verklaart verder ook de val van de mens in hun eigen bewustzijn. Deze val wordt in de Bijbel omschreven als de zondeval. Het is de val van absolute eenheid naar dualiteit, ruimte en tijd. Dit is de ervaringswereld die momenteel voor zowat de hele mensheid zo reëel lijkt, maar enkel zijn verblijf heeft in het individuele bewustzijn van de mens en is geboren uit de foutieve benadering van het universum.

Het was pas toen ik onlangs op een morgen in de nabijheid van het vijfdimensionale werkelijkheid wakker werd, dat ik begreep dat wij de derde dimensie voortdurend zelf scheppen door in ons bewustzijn opvattingen zoals verleden en toekomst, hier en daar, en zelfs goed en kwaad te laten bestaan.

De illusie tijd en ruimteTijd bestaat helemaal niet en is dus een menselijke illusie. Enkel het NU bestaat. Het Nu is niet iets vaag of ver weg, maar een diepe beleving van eenheid waar we zelf gestalte aan kunnen geven. Het is niet vandaag of heden, maar is het tijdloze bewustzijn, waar een diep geluk in verborgen zit. Zodra je in je bewustzijn het begrip toekomst laat leven, en bij deze vrijwel automatisch een beeld van morgen, of volgende week schept, leef je de illusie. Sterker zelfs, dan ben je de illusie. Op dat moment geef je gestalte aan de derde dimensionale werkelijkheid.

Dit is net hetzelfde als het begrip ruimte. De gedachte aan een bepaald land - neem nu bijvoorbeeld Brazilië - is enkel de opvatting van een begrensd stukje aarde dat ergens zijn verblijf heeft in het uiterlijke bestaan. Dit is opnieuw slechts de derde dimensionale opvatting van een plaats die bovendien zijn ware verblijf heeft in een ruimteloos universum. Door Brazilië als een uiterlijke plaats te ervaren waar jij - als fysiek lichaam - naartoe kan gaan, schep je de derde dimensionale illusie in je eigen bewustzijn, namelijk het begrip: ruimte

De derde dimensionale werkelijkheidDe derde dimensie heeft enkel zijn verblijf in het lagere bewustzijn van de mens en is geboren uit onze verkeerde opvattingen en benadering van het universum der vormen. Het moment dat ik dit inzag zei ik dingen die (begrijpelijk) door mijn omgeving met fronsende wenkbrauwen werden ontvangen. Ik zei bijvoorbeeld dat planten, dieren, planeten, sterren, en zelfs mensen helemaal niet bestaan, en zelfs niet kunnen bestaan. Hiermee doelde ik niet dat de vormen die je ziet niet bestaan, maar dat dit slechts het beeld is. Als je deze vormen niet als volmaakt ziet en ervaart, dan geloof je dat ze minder zijn dan volmaakt, en het is dit geloof (naar je geloof zal je geschiedde) over deze vormen dat niet bestaat, behalve dan daar waar de mensen het laten bestaan, namelijk hun eigen bewustzijn. Toch creëren net deze opvattingen (illusies) onze ervaringswereld die voor ons zo reëel lijkt, maar die zoals gezegd enkel zijn verblijf heeft in het individuele bewustzijn. Als je de vormen niet bewust kan terugbrengen tot bij de Bron, dan ken je de ware natuur van deze volmaakte schepsels (nog) niet en leef je in een verkeerde opvatting ervan. Bovendien neem je het plan der vormen als enige werkelijkheid aan.

Als de mens zelfs zijn lichaam niet kan terugbrengen tot de Bron waaruit het uit is voortgekomen, dan kent de mens zichzelf niet, want zelf dit fysieke lichaam heeft reeds zijn volmaakte verblijf in de ruimteloze dimensie. Door de onwetende gedachten van de mens straalt er voortdurend een energie op af, die in dit lichaam al snel duidelijk wordt. Dit verklaart waarom je het karakter van vele mensen zo duidelijk weerspiegelt ziet in hun fysieke natuur.

Als de mens zichzelf niet kent, dan kan hij ofwel bidden dat hij de wijsheid mag ontvangen om zijn ware Zelf te kennen, ofwel ‘valt' hij in de foutieve opvattingen over de mens en creëert hij voor zichzelf een derde dimensionale werkelijkheid.

Waar komt de mens vandaan?Het ‘hier' is de werkelijkheid waar de mens vandaan komt en momenteel in Waarheid nog verblijft. Dit ‘hier' is niet in je kamer, of waar je je dan ook bevindt, maar in een hogere bewustzijnswerkelijkheid die de derde dimensionale ervaringswereld verre te boven gaat. Je kan dus helemaal niet in het werkelijke hier en nu leven, zolang jouw bewustzijn gestalte geeft aan het plan der vormen. Dit wil zeggen, zolang je bewustzijn de vormen als enige werkelijkheid aanneemt, in plaats van de ruimte - en tijdloze dimensie te kennen, waar bovendien deze vormen hun ware verblijf hebben. Lees ook de tekst de Wijsheid van de Piramide om een duidelijker inzicht te krijgen in het scheppen van ruimte en tijd.

Ik hoor wel vaker van spirituele mensen dat ze het gevoel hebben dat ze van de sterren komen of van ergens ‘ver weg' en dat ze hier ‘vast zitten op aarde'. Op zich zit hier wel schoonheid in verborgen, maar wie de voorgaande tekst heeft gelezen, weet dat dit het gevolg is van de verkeerde benadering van het universum en enkel kan bestaan in de derde dimensionale ervaringswereld. Om de Bron te kennen die je zo mooi weerspiegelt ziet in de sterren, dien je net de gedachte aan ‘verre sterren' en ‘vast op aarde' los te laten. Als je deze gedachten laat leven, ben je net deze werkelijkheid en geef je hier gestalte aan. Enkel in deze werkelijkheid kan de gedachte geboren worden dat je van ‘ergens anders' in het universum vandaan komt. Zoals gezegd, zie je slechts dit ‘ergens anders' ofwel de Bron in de sterren weerspiegeld, maar is dit beeld dat je ziet, slechts de reflectie van je eigen Goddelijke IK BEN bewustzijn. Mooier kan het toch niet zijn. Je bent de Bron. Je hoeft er dus niet meer naartoe te gaan. Je hoeft je enkel hiervan bewust te worden.

Het ‘ver weg' is dus je innerlijke Bron die je weerspiegeld ziet in de sterren, en het ‘vast zitten op aarde' is slechts vast zitten in je eigen opvatting van het fysieke bestaan. Wie de Wijsheid van het Zelf leert kennen weet dat je met je voeten de aarde kan bewandelen, en tegelijk bewust in God (de Bron) kan leven.

Hoe kan je leven vanuit de vijfde dimensionale werkelijkheid?De derde dimensie lijkt zo reëel voor ons, omdat we voortdurend aan ruimte en tijd herinnert worden. Als jij de stap wilt zetten om de vreugde van het ware Leven die in de vijfde dimensionale werkelijkheid verborgen ligt te kennen, is het allereerste wat je moet doen het uiterlijke te laten voor wat het is. Het uiterlijke is slechts een illusie, het bestaat niet. Het is geboren omdat we ons te snel identificeren met louter het fysieke lichaam en daarom de dingen die we waarnemen als gescheiden van onszelf zien. Het uiterlijke leek slechts te bestaan, maar heeft geen verblijf in God, en is dus niet uit de Waarheid. Vervolgens dient de mens zich te richten naar Christus. Deze Christus in u kent de wijsheid van een vijf dimensionale werkelijkheid, en weet dus dat niets ver weg kan zijn in de bewuste eenheid met God. God is immers overal, door alles heen en in alles. Zo zal de mens die bewust vanuit dit Christusbewustzijn leeft geen beperking meer kennen en zal alle substantie zijn verblijf in jezelf hebben. Zo kan je vanuit het Christusbewustzijn naar een ster kijken en ten volle bewust zijn dat deze ster in u is. Dit bewustzijn is wat de wijzen kennen als de IK BEN, maar daarover verschijnt er binnenkort veel meer op deze weblog.

Je kan je abonneren op de nieuwsbrief en RSS om up to date te blijven met nieuwigheden op deze weblog. Voor RSS te kunnen lezen heb je een RSS lezer nodig zoals Outlook, iGoogle, ....

We onthouden:De derde dimensie is geen ruimtelijke dimensie, maar is geboren uit foutieve opvattingen over het universum en heeft enkel zijn verblijf in het individuele bewustzijn van de mens. Zo kan jij in een derde dimensionale werkelijkheid leven, en de persoon die vlak naast je staat ten volle bewust zijn van een vijfde dimensionale werkelijkheid, hoewel je op dezelfde aarde woont, en naar dezelfde vormen kijkt. De vijfde dimensie zullen we dus vinden in ons eigen bewustzijn, en zullen we betreden door het bewust worden van de Waarheid (want de Waarheid zal je vrijmaken) in plaats van ons te laten leiden door ingevingen van een illusionaire derde dimensie, die tevens het verblijf is van ons derde dimensionale zelf: het ego.

Afsluiter:Ik hoop dat ik met deze tekst mensen inspiratie heb gegeven over het verwerkelijken van het vijfde dimensionale bewustzijn. Er zijn best mooie verhalen over deze dimensie, maar weinig lessen om deze dimensie bewust te betreden. Jezus vatte deze les (waar ik bijna drie A4-pagina's voor nodig had) mooi samen in de zin: "IK BEN de weg, de Waarheid, en het Leven". Het is de IK BEN in de mens die de ware weg is naar de vijfde dimensie. Je moet de Waarheid Zijn (niet de illusie) en zo kom je tot bij de verwerkelijking van het ware Leven. Wie hierover mediteert, zal sneller tot deze verwerkelijking komen.

Wie inspiratie vond bij het lezen van deze tekst kan onderaan deze pagina reageren. Ik lees alle reacties en ben benieuwd wat jij te vertellen hebt

Een multidimensionaal bewustzijn in pdf-formaat downloaden?

 



Bron: nl.innerteaching.com

Voeg toe aan: