Zoeken
 


Ontslag voor zorgpersoneel dat griepprik weigert?

Laatste wijziging: zaterdag 14 november 2009 om 13:56, 2443 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 14 november 2009

(Novum) - Zorgmedewerkers die weigeren zich te laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep moeten op staande voet ontslagen worden. Dat zei het oud-hoofd voorlichting van het Nederlands Vaccin Instituut Rudy Burgmeijer woensdag in Nova.

"Medisch personeel zou beter moeten weten", stelt Burgmeijer. In Nederland zou een deel van de zorgmedewerkers zich niet willen laten vaccineren, terwijl zij wel tot een risicogroep behoren. In New York is zorgpersoneel volgens het tv-programma te verstaan gegeven dat ze kunnen vertrekken als zij de vaccinatie weigeren.

De overheid zegt in berichtgeving over de Mexicaanse griep aan de ene kant dat de epidemie mild verloopt en aan de andere kant wordt er soms buitenproportioneel gereageerd, zegt Burgmeijer. Dit geeft volgens hem geen helder signaal.

Bovendien zeggen deskundigen niet altijd hetzelfde, waardoor 'de mensen op straat' niet altijd goed weten waar zij aan toe zijn. Directeur van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Roel Coutinho erkent dat er wat de Mexicaanse griep betreft 'een groot wantrouwen heerst ten opzichte van mensen die daar goed over nagedacht hebben.'Bron: nieuws.nl

Voeg toe aan: