Zoeken
 


Toezicht en Controle

Laatste wijziging: zondag 25 oktober 2009 om 13:18, 1957 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 25 oktober 2009

Nederland is een land van regels, commissies, toezichthouders, controleurs en tegelijkertijd een land van chaos, rotzooi, criminaliteit en onaangepast gedrag, met dank aan een systeem dat gebouwd is op leugens, bedrog en schijnbaar alleen bestemd om burgers te koeioneren en kleineren.

Kijk als banken u en mij letterlijk een poot mogen uitdraaien, als men aan de financiële top als credo heeft vooral veel, heel veel te graaien, zonder probleem de wereld in een financiëlecrisis kan en mag storten dan heb ik mijn terechte twijfels over het toezicht en de toezichthouders, over de controle en vooral over de waarheid die men zo graag met dikke leugens verzwijgt.

U bent een eenvoudige boer, om u gezin en bedrijf te redden wilt u van uw melk ijs maken en het liefst met verschillende smaken, nou domme pech de voedsel en warenautoriteit maken het de boer onmogelijk om dat te doen, want de REGELS dienen te worden nageleefd.

U heeft een restaurant of café nou dan komen de boy's van Klink stelselmatig voorbij om uw zaak en klanten op het roken te controleren en o wee als ze iemand betrappen dan vallen er zware financiële klappen in de vorm van vette boetes.

Maar verkoopt u louche producten met 70 tot 90% provisie, dwingt u mensen tot het aangaan van wettelijke verboden koppelverkoop, (geen hypotheek zonder verzekering of wurgpolis), dan heeft u NIETS te vrezen, zoals we de laatste weken en dagen hebben kunnen lezen.

Alles in Nederland is gereguleerd, zelfs het autowassen heeft men uit de straten geweerd, maar de grote vervuilers, de mannen en vrouwen die hun rijkdom op de ellende van gewone mensen bouwen en van iedere handeling in hun monopolistische bedrijven, (paleizen van glas, marmer en beton),  bij de gebruikers kosten laten afschrijven, die zullen buiten schot blijven.

We controleren wat af in dit maffe land, we gaan zelfs zover, dat we al bij kinderen en baby's vast willen leggen wat ze eten, wat ze weten en wat ze vergeten, uw burgerservicenummer is het oormerk en met straks het patiëntendossier, mobiliteitscontrole  (OV en KM controle) weet men alles van u als burger af.

Ook of u rookt of drinkt, misschien ook wel of u uit uw adem stinkt, alles wil men weten, meten en  alles wat we eten wordt ook niet vergeten,  de staat wil vooral alles controleren en modereren en daarvoor hebben ze instituten, diensten en ambtenaren zat en zelfs als de wet wat verbied stoort het de regenten niet, want uw mobieltje of Tomtom vertelt ze feilloos waar uw bent of was en bij enige verdenking te pas of onpas, luistert men mee of slaat men uw surfgedrag op.

Toezicht is mooi, want zonder toezicht is er chaos, mits natuurlijk dat toezicht ook geëffectueerd wordt met controle en men het credo hanteert gelijke monniken gelijke kappen, nou ik ga u een geheimpje verklappen, alle dieren zijn gelijk.............juist ja dat beroemde verhaal over de Animal farm, wij hebben onze eigen varkenselite gecreëerd.

Faalt er ergens een bestuurder of toezichthouder …...................geen probleem, we zenden hem of haar niet heen en geven ze voor falend beleid geen straf, maar zorgen voor de eigen elitaire kring wel weer ergens een baantje of iets naar de zin.

Toezichthouder, commissariaat, burgervader, of deelnemer aan een commissie het maakt allemaal niet uit, zolang de kleine man, de burgerman maar in het pak genaaid wordt en de echte macht zijn gang kan gaan en men dikke vette munt uit het stemvee kan slaan.

Dat winkeliers, ondernemers, boeren noem ze maar op worden achtervolgt met regels, wetten, voorschriften en noem het maar op, dat heet dan dat hoort bij de job, maar ben je grootgrutter, bankier of staatsbouwer dan ineens staat op ECHT toezicht zoiets als de strop, dan zwijgt men in alle talen, is het geheugen ineens vaag en handelt met traag .

Miljarden verdwenen, verdampten als sneeuw voor de zon, zelfs Provincies en Gemeenten speculeerden met gemeenschapsgeld, Pensioenen werden verkwanseld op het grote casino de beurs,  maar de toezichthouders zwegen, de controles bleken loos en voos en al zijn we als burgers allemaal nog zo boos, de schulden en de tekorten komen terug op het bordje van de gewone man, u weet wel die kleine burgerman met zijn confectiepakkie an.

Fiets eens langs al die prachtige organisaties met een toezichthoudende functie en zie de keur van namen van oud regenten, die strijken voor het aanwezig zijn  vette bonussen, onkostenvergoedingen en vooral heel veel centen, maar hun credo is horen, zien en zwijgen dan kun je ook geen problemen met andere toezichthouders krijgen en zo kan het bestaan dat ze het ene na het andere debacle als een fraai kettingsnoer aaneenrijgen zonder dat deze dilettanten ooit een probleem krijgen.

Maar als u één klein minuscuul foutje in uw aangifte biljet hebt staan, als u een ietsje pietsje te hard reed, of in grote nood uw behoefte in struikgewas deed, dan zijn de staatscontroleurs en toezichthouders onverbiddelijk via de camera slingert men u op de bon of men vordert uw bezit zonder pardon, want als burger, als kleine man met dat confectiepakkie an, kan men u wel aan.

Wij hebben geen stichtingen die ons geld verbergen, wij hebben geen dure PR mensen die onze leugens en fouten toedekken, wij krijgen geen vette baan als beloning als we falen, voor de gewone man is er geen functie weggelegd in Europa of VN.

U en ik hebben het laten gebeuren, wij hebben deze regentenkliek laten bestaan, sterker nog we gaven ze keer op keer een mandaat, maar zoals we ze aan deze macht hebben geholpen zo zouden we ze ook die macht kunnen ontnemen, het is slechts een kwestie van durven en willen.

Wij burgers van dit land hebben de echte macht, alleen moeten we weer leren die macht te gebruiken en ons niet langer laten misbruiken door de nieuwe adel, de zelfbenoemde elite, die badinerend meent dat het volk hen niet begrijpt en ze het de kleuters nog wel eens gaan uitleggen, wordt het niet de hoogste tijd dat we deze charlatans eens echt de waarheid gaan zeggen.

Of vindt u het normaal dat men u bedriegt, beliegt, besteelt en berooft en u keer op keer beterschap beloofd, terwijl ons land zienderogen afglijdt naar een zeer bedenkelijk niveau.

Wordt het niet zo langzamerhand tijd dat u voor uw toekomst van uzelf en uw (klein)kinderen strijd of buigen we diep in het stof voor brood en spelen en laten we de elite en hun trawanten onze zuurverdiende centen onder elkaar verdelen en dragen we vrijwillig onze vrijheid en toekomst naar het EURABIA praalgraf en doen we dat het liefst in een soort van lemmingendraf.
Cor StokerBron: hetvrijevolk

Voeg toe aan: