Zoeken
 


De Geheimen van de grote Piramide

Laatste wijziging: zondag 18 oktober 2009 om 17:33, 4393 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 18 oktober 2009

De Grote Piramide, die werd gebouwd van zes-en-een-half miljoen ton steen en door zijn vorm 146,5 meter hoog de lucht in steekt, bevat meer bouwmateriaal dan alle kerken, kathedralen en kapellen in Engeland samen. Meer dan 4500 jaar lang behoorde hij tot de allergrootste gebouwen die ooit op aarde werden gebouwd. Egyptologen zeggen dat de Grote Piramide in 2500 v.Chr. door de oude Egyptenaren werd gebouwd, ongeveer terzelftertijd als de Sfinx en de andere twee piramides van het Gizeh-complex. Men is het er echter niet over eens waarom de Grote Piramide werd gebouwd.



Een hi-tech oplossing. In maart 1993 ging Rudolf Gantenbrink, een Duits ingenieur op zoek naar het antwoord op die vraag. Hij heeft de Upuaut 2 uitgevonden, een op afstand bedienbare robot voorzien van een videocamera, die 250.000 dollar kostte. Deze robot stuurde hij een ventilatieschacht in die zuidwaarts liep vanuit de Koninginnekamer, diep binnenin de piramide. De Upuaut 2 (het woord betekend "De Wegbereider"in Oud Egyptisch) legde 60 meter af door de benauwde schacht van 20 bij 20 cm, voordat hij stuitte op een "deur" van kalksteen. Tot zijn verbazing zag Gantenbrink op zijn monitor dat de "deur" voorzien was van twee koperen handvaten en dat er een spleet was tussen de deur en de vloer. Gantenbrink had binnen in de Grote Piramide een onbekende kamer gevonden.

Lees verder op wereldgeheimen.nl



Voeg toe aan: