Zoeken
 


Negatieve mensen zijn ongezonder

Laatste wijziging: vrijdag 16 oktober 2009 om 20:45, 1528 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 16 oktober 2009

Negatief ingestelde mensen die hun frustraties of ervaringen niet uiten, zijn ongezonder dan mensen die er wel over praten. Onderzoek van de Universiteit van Tilburg heeft dit uitgewezen. Onderzoeker Aline Pelle kwam tot de ontdekking dat mensen met hartfalen die negatief in het leven staan, lang niet zo vaak naar een arts of verpleegkundige gaan met hun klachten.

Daardoor lopen deze mensen zes keer meer risico op een slechter wordenden gezondheid dan ‘normale’ hartpatiënten. Overigens is de kans op overlijden niet groter onder negatievelingen.

Voor haar onderzoek werden mensen geanalyseerd die veel negatieve emoties ervaren zonder deze te uiten, bang als ze zijn voor afwijzing. Deze mensen behoren tot de zogenoemde groep met persoonlijkheid type D.

Het was al bekend dat dit persoonlijkheidstype bij hartpatiënten in verband staat met angst, depressie en een slechtere gezondheid. Pelle wist een beeld te schetsen van het proces. Verder ontdekte ze dat ook de persoonlijkheid van de partner veel invloed heeft op mensen met hartfalen.

Originele bron: http://www.gezondheidsplein.nl/nieuws/11907/Negatieve-mensen-zijn-ongezonder.htmlBron: aquariusage

Voeg toe aan: