Zoeken
 


Onvoorwaardelijke liefde

Laatste wijziging: zaterdag 10 oktober 2009 om 21:14, 3286 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 10 oktober 2009

De onvoorwaardelijke liefde die we hebben voor onze kinderen, hebben we helaas niet altijd voor onszelf. We hebben allemaal het vermogen in ons om lief te hebben, we hebben dit diepe weten vanuit oorsprong. De behoefte om deze liefde ook voor onszelf te hebben is het begin van bewustwording.

Wanneer je bewust wordt van de ego intenties in jezelf en in anderen kom je in de fase van herkennen, accepteren en loslaten. Beperkingen zijn er alleen daar waar ze worden neergelegd en de wereld om je heen ga je met een vernieuwde blik bekijken. Zodra je bevrijd bent van het ego komt er een immense ruimte vrij voor nieuwe ervaringen. Je wordt één met de wereld om je heen en met je innerlijke motivaties. De zintuigen versterken zich en je herkent de lichamelijk reacties wanneer je de intuïtie volgt of er geen gehoor aan geeft. Meer en meer ga je berusten in alles wat in je is overkomen in het leven. Je gaat accepteren dat dit jouw pad moest zijn en je komt in de fase van “het is…”.

In contact met mensen om je heen worden ook de ego intenties van anderen duidelijk en het verband met onderliggende doelen in hun eigen leerproces wordt herkenbaar. Je bent in staat om het verleden los te laten en in liefde de ander te accepteren zonder hierbij eigen frustraties te ervaren. Het ego heeft weinig invloed meer. De relaties in je leven ga je zien als tijdelijke leerprocessen en je kunt dierbaren vrijlaten om het eigen pad te gaan volgen. Verwachtingen verdwijnen en de behoefte aan geluk wordt niet langer meer geprojecteerd op anderen of op je werk.

Het eigen belang nastreven ten koste van anderen is helemaal weg. Dit internaliseren in je leven heeft tijd nodig en verleidingen steken nog regelmatig de kop op. Het is de weg om de weerstand te overwinnen, je oorspronkelijk Zelf te ontdekken en tot de kracht in jezelf te komen. Het ego zal direct worden herkent en negatieve emoties krijgen geen ruimte meer. Voor jezelf benoemen dat het ego van jou geen energie meer krijgt is een methode waarbij dit wordt geankerd in je systeem.

Vanaf dat moment ga je alles doen vanuit je eigenheid. Tijd en verplichtingen zijn geen belasting meer, je haalt er voor jezelf andere dingen uit die belangrijk zijn voor je proces. Je kunt intens genieten van alles wat je doet en van de mensen om je heen. Iedere ervaring lijkt een leermoment. Signalen die je hart je ingeeft worden herkent en vanuit een diep vertrouwen worden deze gevoelens gevolgd. Vanuit jezelf het leven beleven leidt tot de ontdekking van jouw persoonlijk levensdoel. Ingrijpende beslissingen kunnen worden genomen om dit doel te gaan bereiken. Wanneer je beslissingen manifesteert kun je hiervoor worden beloond, er kan dan ineens iets moois op je pad komen. Keer op keer kan je dit overkomen en op het moment dat jij er klaar voor bent.

Wanneer het geluksgevoel aanwezig blijft wordt je één met jezelf. Het is een constant ervaren van onvoorwaardelijke liefde en Zijn. Dit is ook het moment dat energieën van anderen en telepathie sterker worden ervaren. Op afstand, in ontspannen toestand, met de ogen dicht is deze ervaring nog sterker. Vanuit onvoorwaardelijke liefde wordt het fysiek samen beleven een bijzondere en goddelijke ervaring. Het is een versmelting van energieën met belevingen in een andere dimensie. Zonder het ego wordt éénwording ervaren zoals het altijd bedoeld is te Zijn.

In de staat van onvoorwaardelijke liefde straalt jouw energie uit naar anderen, en mensen om je heen worden door jou aangetrokken, ze ervaren het Licht in jouw energie. Gesprekken gaan vaak over het ego en de zoektocht naar het Zelf waar anderen nog mee worstelen. Vanuit jouw weten kun je hen de weg naar de liefde wijzen zonder te overtuigen. Het leven gaat zoals het moet gaan en je ervaart ook wanneer iemand er nog niet klaar voor is. Maar alles wat je zegt en doet raakt de ander in het onderbewust Zijn. En dit moment van aanraken in liefde is in feite al genoeg om de ander tot bewustwording te brengen. Je had een taak in diens leven, het vrij laten van die diepe herinnering.

Onvoorwaardelijke liefde is absolute vrijheid, vrijheid om los te kunnen laten. Wanneer je dit manifesteert vanuit je levensdoel ervaar je een zuivering. Die zuivering voelt als een verlichting, alle ballast valt van je af. Ineens ben je een met het universum en begrijp je het bestaan en de functie van Al dat is. Het levensdoel wordt een onuitputtelijke energiebron en alle onbenulligheden en oppervlakkigheden voegen niets meer toe aan je leven. Vanuit die fase van puur geluk en liefde voor Al dat is vindt verdere groei en ontwikkeling plaats.

Het bewust Zijn is een staat van Zijn waarin ook acceptatie voor het aardse leven plaats vindt. Hoe mooi ook het leven vanuit een volledig bewust ervaren is, het leven hier moet worden geleefd en de eigen taak volbracht. Mooie ervaringen in een andere dimensie geven ook de beperkingen van het aardse ervaren weer. De allesomvattende liefde, informatie en beelden in de andere dimensie kunnen nauwelijks worden beschreven door de beperking van de taal en het weten en gevoel kan nauwelijks worden uitgedrukt.

In die heerlijke andere dimensie vindt de communicatie door telepathie plaats en taal blijkt dan ineens een beperking te zijn. Het ego legt de nadruk op taal als manipulatiestrategie en veroorzaakt miscommunicatie en onbegrip. De oorsprong en bedoeling is terug te vinden in de Babylonische spraakverwarring. De nadruk op taal als communicatiemiddel voorkomt het aanvoelen van de onderliggende motivaties in de ander.

De overheersing van de visuele waarneming in combinatie met de ego intenties belemmert ons om open te staan voor de energie van de ander. Het ego zelf zorgt voor de afleiding door de nadruk te leggen op uiterlijkheden. Dit komt het ego goed uit want zolang we worden afgeleid hebben we geen aandacht voor het Zelf. Zonder het ego leeft iedereen zuiver en vanuit de beste bedoelingen en is verbinding met andere energieën mogelijk. Dan is wederzijdse telepathie mogelijk want als iedereen zichzelf is, is ook iedereen een open boek.

De behoefte aan het versmelten met de ander, zoals velen dit willen ervaren komt vanuit een diepe herinnering. Het kunnen aanvoelen van de ander is een oorspronkelijke vaardigheid. Herkenning ervaren in de ander geeft aan dat we eerder op die manier met elkaar verbonden zijn geweest. Het besef van de aanwezigheid van een collectieve bewust Zijn kunnen we niet meer ontkennen. Het krijgt ineens een Hogere betekenis. We gaan terug naar ons Zelf.



Bron: nieuwbewustnederland

Voeg toe aan: