Zoeken
 


Nieuwe realiteit

Laatste wijziging: zaterdag 5 september 2009 om 20:16, 3878 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 5 september 2009

Onze werkelijkheid verandert zo vlug, omdat wij in een totaal nieuwe tijd leven. Wij beschikken nu over 'n hoger bewustzijn, waarin wij niets terugvinden vanuit ons verleden. Daarom is het nu ook makkelijker om oud zeer of verdriet en oude bevooroordelingen over religie los te laten. We hebben 'n hoger bewustzijn zodat we nu ook oude niet werkende gedachten los kunnen laten, omdat deze niet meer van toepassing zijn. Er is een heel andere energie over de Aarde en het verleden heeft daar niets meer mee te maken. Laat oude bagage LOS, want inhoud van die bagage is niets waard, is in de vergankelijkheid van de nieuwe energie verdwenen. Ons persoonlijk verleden is nu herinnering en heeft niets met die werkelijke realiteit van nu te maken, want wij leven nu in een totaal nieuwe tijdsenergie.

Er wordt respect geëist voor ouderen, maar er moet ook respect zijn voor de jongeren, want zij zijn de toekomst en diegene die al een hoger bewust hebben dan hun ouders. Een negatief verleden, daar kunnen wij niets meer mee doen, al het verleden is al verwerkt door de evolutie van de mensheid. Het verleden heeft geen echte waarden op het heden, bewaar mooie herinneringen in ons hart en de rest van karma loslaten. Het is de bedoeling om nu deze nieuwe energie te vertrouwen, wij kunnen nu zelf creëren hoe ons nieuwe leven eruit gaat zien.

Ogen openen voor de ''realiteit'' vanuit ons verleden. Begrijpen we allemaal ook dat wij het verleden NODIG hebben gehad voor die ervaringen. Het waren vaak lessen voor eigen persoonlijkheid en TEKORTKOMINGEN in onze EGO. Het beste wat wij kunnen doen is, elkaars OGEN openen. Dit is nodig omdat we zolang 'onbewust' zijn geweest en te lang 'onbewust' dolend zijn geweest. Zoekend naar de mening van ons leven hier op Aarde, wij zijn allemaal hier op Aarde eerst voor onszelf ''vergeet'' dit nooit, wát de reden voor ons MISSIE ook mag zijn.

Eerst mogen we aan onszelf werken en dit is heel moeilijk, omdat we fouten in een ander veel eerder en beter kunnen zien dan bij onszelf. Wij hebben elkaar nodig door elkaars OGEN te openen. Begrijpen we ook dat de Aarde de BESTE leerschool is die we kunnen bezoeken. Hier beleven wij alles in realiteit, dit betekent dat wij ook alles bewust kunnen beleven als wij dit werkelijk willen. Maar dit is vaak het probleem, de meeste mensen leven niet bewust, zij laten zich ''leven'' vaak door anderen, wordt assertieve, zodat je opkomt voor jezelf.

Ons verleden kan heel moeilijk zijn geweest, kunnen we daar NU nog iets aan veranderen? Ja, heel zeker; we kunnen zeker iets positiefs veranderen in ons leven, door nu anders naar ons verleden te KIJKEN. Als we nog steeds aan ons verleden VAST zitten; zijn we nog steeds niet vrij ervan. Verander je denkwijze want die vrijheid van logisch denken hebben we nodig.

Het verleden heeft bij de meeste een behoorlijke deuk in hun EGO gegeven. Dit kwam vooral omdat ouders superieur waren tegenover hun kinderen, kinderen kregen daar een inferioriteitscomplex van. Deze ouders wisten toen en NU nog niet, dat hun eigen kinderen naar deze Aarde waren gekomen met een hoger bewustzijn. Daarom waren er ook zoveel problemen in een gezin. De vader was gewend om orders te geven, moeder vaak heel dominant, of kon niet opkomen voor haar zelf. De meeste kinderen van toen kregen niet de erkenning van wie ze nu werkelijk waren. Zij werden echt niet gehoord en zijn echt te kort gedaan en vaak werd hun mooie oprechte eerlijke en naïeve persoonlijkheid toen vervormd.
Laat al de bagage van vroeger los, sleep toch niet alles met je mee, want anders blijven we herkauwen en dat is echt niet de bedoeling.

Zie het verleden als een ware Leerschool en haal de ervaringen eruit en laat dan verder alles los. Blijf niet problemen van vroeger herhalen LOSLATEN. Laat ook gedragspatronen en religieuze invloeden LOS vanuit het verleden. Vroeger was de werkelijkheid echt heel anders dan nu, kinderen hebben geen eerlijke kans gekregen. Er was toen ook geen informatie aanwezig zoals wij die nu hebben. Er waren tradities in families en die waren toen heilig, nu is alles zo anders omdat we nu weten dat zij toen nog onwetend waren over de juiste informaties.

Bekijk hoe de situatie toen was en probeer begrip en wijsheid op te brengen, wat we in ons verleden hebben ervaren. Negatieve energie die nog niet is verwerkt, blijft invloed houden op de rest van ons leven? Probeer begrip op te brengen voor die situatie, want ouders waren ook weer een product van hun verleden. Als we kunnen 'vergeef' hen dan, want nu kunnen we dit misschien wel opbrengen we worden milder en wijzer.

Wat de omstandigheid ook geweest mogen zijn, sluit vrede met het verleden wat het ook kost. Ontwaak en open je ogen want dit is nodig om te kunnen INZIEN dat ouders of diegene waarmee wij problemen mee hadden onbewust een achterstand in hun bewustzijn hadden. Zij projecteerde hun eigen nog steeds onbegrepen problemen op anderen of op de kinderen. Wij kunnen alleen zelf een verandering in ons leven aanbrengen door vooral onze denkwijze te veranderen. Door logisch te denken gaan we misschien begrijpen waarom dingen toen zijn gebeurt. Het gaat erom om ons bewust te worden, iets bewust kunnen begrijpen en daarom het ook kunnen INZIEN. Wij gaan begrijpen dat wij ons verleden NODIG hebben gehad, om die persoon te zijn wie we nu zijn.

Het is nu ook heel moeilijk om ouderen hun ogen te openen voor de realiteit van wat er nu aan het gebeuren is. Zij kunnen alleen herinneringen uit het verleden begrijpen. Ouders willen nog de baas zijn, maar vergeten dat hun kinderen al met een hoger bewustzijn naar de Aarde zijn gekomen. Ouders LUISTEREN niet echt naar hun kinderen, dit is jammer want tussen ouders en kinderen ontstaat er dan een steeds grotere verwijdering. Ouders voelen dat zij niet meer meetellen. De kinderen zeggen van, ik kan niet meer met mijn ouders praten, want zij willen helemaal niets weten waar ik nu mee bezig ben. Dit is natuurlijk heel kortzichtig van de ouders, maar kinderen, spelenderwijs kunnen we toch onze ouders de ogen openen, zodat ze toch naar jullie luisteren, maar niet van, ik weet het toch allemaal beter. RESPECT voor ouderen en probeer hun te laten weten dat wij ook met respect behandeld willen worden. Dus geduldig zijn, want wat hebben wij te verliezen en zo kunnen wij de ouders ogen openen?

Blijf communiceren met vrienden of ouders die niet dezelfde spirituele interesse hebben, laat hun iets lezen dat jouw aandacht heeft gegrepen, dat komt echt altijd beter over als dat wij dit zelf zeggen. Betrek hun in je nieuwe gegevens, want zo kunnen we mensen hun ogen openen en dit is ook echt nodig dus zie dit als een MISSIE voor jezelf. Anders blijven zij onwetend als wij hun niet wakker maken voor informaties die zij allemaal geweten hebben maar toch onbewust ervan zijn geworden. Alle informaties zit nog steeds in onze herinneringen, wij zijn niets kwijt, alleen mogen wij dit allemaal weer gaan herinneren door er weer over te lezen en te herkennen, dat is geestelijke bewustwording en wijsheid. Wij hebben deze wijsheid nodig, anders trekt onze geest/spirit zich terug. We kunnen alles zelf veranderen door onze denkwijze te gaan veranderen. Dit is echt niet moeilijk en het zal ons innerlijke vrede geven, want we kunnen zelf kiezen hoe ons leven verloopt. Transformeer negatieve gedachten in positieve gedachten. Als wij zelf klaar zijn kunnen wij andere helpen en daar krijgen wij innerlijke kracht voor.



Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: