Zoeken
 


Farmaceutische bedrijf Pfizer schikt voor 2,3 miljard dollar

Laatste wijziging: donderdag 3 september 2009 om 10:08, 2343 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 3 september 2009


Het farmaceutische bedrijf Pfizer Inc, de grootste medicijnenproducent ter wereld, is akkoord gegaan met een recordschikking van 2,3 miljard dollar (1,6 miljard eur) voor onwettige promotiepraktijken. Het Amerikaanse ministerie van justitie zei woensdag dat het gaat om de hoogste schikking ooit, te weten 1,2 miljard dollar, en andere boetes.

De zaak heeft civiele en strafrechtelijke aspecten. Pfizer wordt een recidivist genoemd, aangezien het de vierde schikking in de afgelopen tien jaar is. De overheid zal het bedrijf de komende vijf jaar in het oog houden. Pfizer nodigde voor de promotie van medicijnen artsen uit naar luxe toeristenoorden.

Verwend
Alle onkosten werden betaald en de gasten werden op alle mogelijke manieren verwend. "Zij werden onderhouden met golf, massages en andere activiteiten", zei aanklager Mike Loucks.

Pfizer ging met de illegale praktijken door terwijl het bedrijf onderhandelingen voerde over schikkingen. Zes klokkenluiders die het wangedrag aan het licht brachten delen 102 miljoen dollar aan compensatiegelden.Bron: depers

Voeg toe aan: