Zoeken
 


Huizen van Christenen in Istanboel met gekleurde stickers gemarkeerd

Laatste wijziging: zondag 30 augustus 2009 om 17:31, 3694 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 augustus 2009

Huizen van Christenen in verschillende wijken in Istanboel zijn met gekleurde stickers gemarkeerd.

Besir Atalay, de minister van Binnenlandse zaken moet zich nu verantwoorden na een parlementair onderzoek, volgens de Turkse media.

Het ministerie moet zich ook verantwoorden of er juiste politie onderzoeken en maatregelen zijn geïntroduceerd. Traditioneel worden de stadswijken Feriköy en Kurtulus door leden van de Christelijke minderheid bewoond en sommige huizen werden in de afgelopen tijd gemerkt met groene en rode tekens.

Zij verwijzen duidelijk naar Armeense en Griekse inwoners. De etikettering van de huizen valt samen met klachten van Christelijke inwoners over een groeiende intimidatie, volgens het onderzoek van Tuncel.
Het merken van Christelijke huizen wekt herinneringen op van de Pogroms in Istanboel tegen de Christelijke minderheid in september 1955. In die tijd waren de huizen en de bedrijven van Christenen gemerkt door nationalistische activisten.

De Europese Commissie heeft Turkije herhaaldelijk verzocht om efficiënte maatregelen te nemen om de precaire situatie van de niet moslim bevolking te verbeteren.

Originele bron: salzburg.com

 Bron: endtimes

Voeg toe aan: