Zoeken
 


Dieetpil Alli veroorzaakt leverschade

Laatste wijziging: vrijdag 28 augustus 2009 om 09:34, 1900 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 28 augustus 2009


De dieetpil Alli, die sinds mei vrij te verkrijgen is bij de apotheker, is schadelijk voor de lever. Dat beweren althans Amerikaanse gezondheidsexperts.

Geen bewijs
De gezondheidsdienst van de Amerikaanse overheid ontving 32 rapporten van leverschade bij mensen die de dieetpil Alli namen, 27 van hen werden opgenomen in het ziekenhuis, zes van hen kampten met leverfalen. Het bedrijf dat de pillen produceert, GlaxoSmithKline (GSK), ontkent de gezondheidsrisico's. Ze zeggen dat mensen met overgewicht sowieso meer risico lopen op leverstoornissen. "Er is nog geen bewijs dat Alli deze schade aanricht", vertelt een vertegenwoordiger.

Misbruik
Symptomen van leverschade zijn vermoeidheid, geelzucht en bruine urine. De Amerikaanse onderzoekers adviseren nu mensen de pil enkel onder toezicht van een dokter te nemen. In Groot-Brittannië zorgde het medicijn al voor 63 miljoen euro omzet bij het farmaceutisch bedrijf. Alli is enkel verkrijgbaar voor mensen met een BMI van 28 of meer, maar het is aan de apothekers om hier op toe te zien. Bij de lancering waarschuwden gezondheidsexperts meteen voor misbruik bij mensen die geen overgewicht hadden.

 Bron: goedgevoel

Voeg toe aan: