Zoeken
 


Agent uit kritiek op werkgever

Laatste wijziging: woensdag 12 augustus 2009 om 11:49, 2144 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 12 augustus 2009

 

Een politieman uit Goor heeft forse kritiek op zijn werkgever. In het RTV Oost programma "Zet 'm Op 11" zei hij zich mateloos te ergeren aan de werksituatie bij de politie.

Door bezuinigingen en reorganisaties zijn er zoveel banen verdwenen dat de werkdruk enorm wordt. De agent zegt nog heel graag dienstbaar te willen zijn en niet alleen maar bonnen te willen uitschrijven. Maar dat wordt hem en zijn collega's, volgens de agent, onmogelijk gemaakt. Het uitschrijven van de bonnen zou steeds zwaarder gaan wegen. De man zegt dat allemaal op persoonlijke titel maar zegt ook dat meer dan 80 procent van zijn collega's die mening deelt. Volgens de agent wordt de reorganisatie het failliet van de politie. De politie Twente kan nog niet reageren.

Klik hier voor de video.

Agent krijgt steun van Politiebond

De agent die voor de camera van TV Oost openlijk kritiek gaf op de werkwijze van zijn politiekorps kan rekenen op de steun van de Nederlandse Politiebond.

Volgens de vakbond staat Wentink niet alleen en zijn er duizenden collega's die er zo over denken. Wentink had maandag voor de camera van TV Oost forse kritiek op de werkdruk bij de politie, die het gevolg is van reorganisaties. Zo zou een agent nauwelijks nog dienstbaar kunnen zijn en moet hij vooral bonnen uitschrijven. De politie zou daar na zijn uitlatingen met Wentink over praten. Wentink wil nu niet meer reageren en verwijst naar de politievoorlichters.

 Bron: rtvoost.nl

Voeg toe aan: